Artikel top billede

Hvordan sparer Danmark 16 milliarder kroner med it?

Opfordring til læserne: Deltag i debatten og vær med til at redde Danmark ud af den økonomiske krise. Kom med forslag til, hvordan it og digitale investeringer kan spare 16 millarder kroner i Danmark.

Den kommende valgkamp om den politiske magt i Danmark blev for alvor sparket i gang med statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) nytårstale, hvor han lagde op til en fjernelse af den omstridte efterløn. 

Den manøvre giver ifølge regeringens regnedrenge en besparelse på 16 milliarder kroner om året.
 
Flere fagforeninger - både med og uden it-folk - diskuterer i disse første dage af 2011, hvor effektiv og heldig en fjernelse af efterlønnen reelt vil være for det danske velfærdssamfund. 
 
Læs også: It-fagforening: Hold fingrene fra efterlønnnen  
samt It-fagforening vil ændre din efterløn.
 
Er regeringens spareplaner med at tage folks livstids-investeringer ud af hænderne på dem og sy pengene ind i Holger Danskes madras virkelig den eneste vej ud af krisen?
 
Kan nuller og et-taller redde Danmark?
Hvad med at satse på it-investeringer og brug af den fagre, nye informationsteknologi i stedet for?  
    
Det nye spørgsmål, der melder sig ved at satse på it-investeringer som redningsplanke, er:

Hvordan kan 16 milliarder spares/tjenes ved hjælp af nuller og et-taller?
 
Og her kommer du, kære Computerworld-læser, ind i billedet.

For du er hermed inviteret til landets største it-brainstorm - og dine forslag modtages gerne i debatfeltet under artiklen eller ved at sende en mail til Computerworld-redaktionen

Politikerne skal have hjælp

For at foreslå, udvikle og konkretisere it-ideer til nationens overlevelse, opfordrer Computerworld Redaktionen sine kloge læsere til at tænde en eller flere ledestjerner, som landets politikere bør følge.
 
Grænserne for landets største it-brainstorm er vide, og konstruktive tanker yderst velkomne.
 
Vi vil derefter afprøve de bedste ideer for at se, hvorvidt ideerne kan presses gennem bureaukratiets snørklede lov-bogstaver.
 
Ordet er frit, og debatten er åben for, at du kan skrive dine forslag til Computerworld. 

Du er naturligvis meget velkommen til at inddrage konkrete tal og business cases i dine forslag.
 
Cloudservere eller tvangsdigitalisering?
Du kan også hente inspiration i nedenstående forslag:
 
Er vejen frem de store risikofyldte projekter, som vi eksempelvis så med den digitale tinglysning, der på længere sigt ventes at spare samfundet for kæmpebeløb?
 
Eller skal vi i stedet kigge på den offentlige it-drift, der koster flere milliarder kroner og sende vores offentlige data ud på cloud-servere overalt i Europa med kæmpe-besparelser til følge?
Ligger de vise sten i en it-investering i folkeskolen eller ved at tvangsdigitalisere alle offentlige services ud fra devisen "Tast selv - og red din mormors liv"?  
 
Eller måske kan det tabte tjenes ind igen ved at gøre det obligatorisk for offentlige myndigheder at udlevere deres data til glæde for udviklerne, som til gengæld kan udvikle apps til brug i Danmark og i resten af den digitaliserede verden? 
 
Kom med dit forlag i den nedenstående debat eller send en mail til Computerworlds redaktion

Læs Computerworlds debatregler her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere