Artikel top billede

SD-kortene har giga-vokseværk - se resultatet her

128 gigabyte hukommelse på et kort i frimærkestørrelse. Det er det seneste skud på stammen inden for SD-kort.

Det er efterhånden et par år siden, at man begyndte at tale om den nye generation af SD-kort, der ved hjælp af den nyeste standard, SDXC, understøtter op til to terabyte hukommelse og læse/skrive-hastigheder på op til 300 megabyte/s.

En ting er naturligvis de potentielle specifikationer på de små kort, noget andet er de produkter, der rent faktisk kan købes i dag.

Der er derfor endnu en del arbejde, inden mulighederne med SDXC for alvor bliver realiseret, men på dette års CES-messe i Las Vegas, ser SD-kortene ud til at tage et stort skridt frem.

Eksempelvis har firmaet Lexar netop præsenteret 128GB-kort, der understøtter dataoverførsler på op til 20MB/s.

På sidste års CES var det Toshiba, der lagde sig i spidsen med det første 64GB-kort i industrien.

Koster en mindre formue

Inden du skynder dig at hive tegnebogen frem for at investere i et af de nye 128GB-kort, er det dog nok en god idé lige at tjekke prisen først.

Lexar har meddelt, at hukommelseskortet kommer til at koste hele 700 dollars, omkring 4.000 kroner.

Dermed bliver det i første omgang nok først og fremmest professionelle fotografer og lignende, der kommer til at investere i Lear-kortet og kort med samme kapacitet, som andre producenter vil lancere i den kommende tid.

Ifølge SD Association vil et 2TB SDXC-kort kunne indeholde omkring 100 HD-film, 480 timers HD-optagelser eller 136.000 billeder i høj opløsning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere