Artikel top billede

Apple hitter med App Store til Mac-computere

Apple kan bare noget, de andre ikke kan. Det beviser antallet af downloadede apps fra Apples nye App Store til Mac, der kun 24 timer efter lanceringen rundede imponerende én million downloads. Men udviklermiljøet er bekymret. Læs her hvorfor.

Apple hitter med App Store til Mac

Det bliver stadig mere populært for forbrugerorienterede producenter af digitale enheder at krydre produktporteføljen med en app store.

De fleste kender App Store til Apples iOS-baserede håndholdte enheder, Googles styresystem Android kan bryste sig med Android Market, og Intel har for nylig lanceret portalen AppUp til netbooks baseret på chipproducentens mikroskopiske Atom-processor.

Nu sætter Apple dog fuld turbo på app-maskineriet med en decideret apps-butik til Mac-computere.

Apps-butikken, der er døbt 'Mac App Store', formåede ifølge oplysninger fra Apple at smække antal hentede apps op på mere end én million inden for bare 24 timer efter lanceringen.

En del af svaret på den indledningsvist store succes skal nok findes i, at Apple-portalen kunne byde på over tusind gratis og kommercielle applikationer fra første færd.

Fed fortjeneste

Apples-chefen Steve Jobs har udtalt, at reaktionerne på lanceringen af Apple Mac Store har overgået alle forventninger.

På Mac App Store findes en solid bunke apps fordelt på en bred vifte af kategorier, som vi kender det fra Apples sædvanlige App Store.

Udviklerne høster 70 procent af indtjeningen for hver downloadet app, mens Apple reserverer de tilbageværende 30 procent til sig selv. Apple skal samtidig godkende alle apps i butikken.

Bekymrer udviklere

Selv om reaktionerne i kølvandet på lanceringen har været særdeles positive bedømt ud fra kundetilstrømningen, lader det til, at softwareudviklerne alligevel har bekymrede miner.

Bekymringerne går på, hvorvidt den nye apps-butik vil betyde, at fortjenesten forbundet med softwaresalg vil blive presset i bund, fordi udvalget og dermed konkurrencen er så massiv.

Det er tydeligt at se, hvis man har fulgt med i prisudviklingen på det seneste; visse Mac-udviklere har allerede barberet pænt af priserne af frygt for, at billigere efterligninger af etablerede apps snart vil dukke op på Mac App Store.

Det nye Apple-initiativ kræver Mac OS X Snow Leopard samt en iTunes-konto og er tilgængeligt via en gratis opdatering til Mac-styresystemet.

Mac App Store bliver ifølge Apple en integreret del af næste udgave af OS X, Lion, der vil kunne fås senere i år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere