Artikel top billede

Intel: Derfor frygter vi ikke Windows på ARM-chips

Microsoft lover, at Windows kan køre på ARM-chips i fremtiden, men det får ikke Intel til at frygte nye konkurrenter. Se hvorfor.

Da Steve Ballmer i sidste uge annoncerede, at Windows fremover vil kunne køre på ARM-chips, der primært kendes fra smartphones og tablets, gjorde han en hel del ud af at understrege, at det ikke er et fravalg af de traditionelle chip-arkitekturer, men derimod et tilvalg af de nye.

"Windows har altid handlet om og vil fortsætte med at handle om bredden af software- og hardware-innovation. Vi er meget glade for det fulde hold af partnere til den næste version af Windows," sagde Steve Ballmer.

Noget kunne tyde på, at Ballmers besked falder i god jord hos Intel. I flere internationale nyhedsmedier forholder chipgiganten sig til, at den nu ikke bare vil skulle konkurrere mod AMD på Windows-platformen, men også en hel række nye spillere, der producerer chips ud fra ARM-arkitekturen.

"I en vis forstand er det ikke rigtig nyt. Vi har haft Windows på ARM i årevis. Det hedder Windows CE," udtaler Intel-talsmand Dave Salvator til The Register. Han forklarer , at Windows Phone 7 jo også kører på ARM-processorer.

Intel kigger også på strømforbruget

Det interessante ved sidste uges nyhed er imidlertid, at der nu bliver tale om den fulde version af Windows, som kommer til at køre på ARM-processorer. Det får dog stadig ikke Intel til frygte den nye bølge af konkurrenter, der er åbnet op for.

"Hvis du ser på Windows-kernens kompleksitet, hvis du ser på kompleksiteten i Windows 7, hvis du ser på performance-kravene i det styresystem - så siger jeg helt ærligt velkommen," udtaler Dave Salvator til The Register.

Han argumenterer med, at ARM-processorerne ikke længere er de eneste, der markerer sig med at have et meget lavt strømforbrug. Også Intels Morrestown-platform, der er målrettet smartphones, har disse egenskaber.

Ars Technica har også haft mulighed for at få reaktioner på nyheden om Windows på ARM på dette års CES.

Intel Executive Vice President Dadi Perlmutter mener ligefrem, at nyheden kan blive til fordel for Intel.

Han giver udtryk for, at Microsoft endnu har lang vej, når det kommer til tablet-software, og at ARM-nyheden vil hjælpe den udvikling på vej. Perlmutters pointe er, at Intel, når Microsoft er færdig med at tilpasse softwaren til tablet-platformen, vil være klar med Atom-chips, der kan konkurrere med ARM på strømforbruget.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere