Artikel top billede

Erik Damgaard: På vej tilbage mod tinderne

Erik Damgaards drøm om at vende tilbage til it-verdenen kan blive lang, men er ikke umulig, vurderer en professor i aktiehandel.

Læs også: Sådan kan Erik Damgaard vinde sit it-ry tilbage.

Ifølge Berlingske Tidende har den tidligere Navision-milliardær et helt nyt it-projekt på tegnebrættet.

Erik Damgaard har gennem de seneste år udviklet en platform til handel med valuta og aktier.

Foreløbig er der kun kommet ganske få oplysninger om selve systemet, men Erik Damgaard siger ifølge Berlingske Tidende, at systemet er beregnet til robot-handel, også kaldet algoritme-trading.

Ud fra fastsatte indikatorer og historiske data fra aktiemarkedet kan systemet automatisere handelsprocesserne.

Erik Damgaard vil levere platformen, hvor aktiehandleren så selv konstruerer de algoritmer, som vedkommende vil handle efter.

Kendt siden 80'erne

Ifølge Søren Hvidkjær, der er professor på CBS og specialist i finansiering og aktiemarkedet, har denne automatisering af aktiehandlerne fundet sted i mange år.

"Jeg kender ikke den omtalte løsning og kan derfor kun kommentere på automatiseringen som generel måde at handle aktier på," siger Søren Hvidkjær.

"Algoritme-handel er basalt set bare en computerhandel, der afvikles efter bestemte modeller, og det begreb har man kendt siden 80'erne," siger han.

"Det er en meget populær måde at handle på specielt til det, man kalder højfrekvente handler, hvor aktier handles over meget kort tid. Sådanne teknologier er eksempelvis inde over op mod to tredjedele af alle handler på Nasdaq," siger han.

"Helt generelt er der således en meget høj grad af automatisering i dagens aktiehandler."

Måske et fundament

Den populære handelsform giver måske et fundament, som Erik Damgaards løsning kan bygges på.

"Det handler meget om hastighed, og vi er derhenne, hvor afstanden til handelsstedet er af betydning, fordi man kun kan operere med lysets hastighed," siger Søren Hvidkjær.

"Der findes handelsløsninger i dag, men hvis der er tale om en god infrastruktur, der er nem at bruge, og hvor handlen kan eksekveres hurtigt, vil jeg ikke udelukke, at en ny platform kan blive en succes," vurderer han.

"Men den skal skabe nye muligheder for investorerne."

Læs også: Sådan kan Erik Damgaard vinde sit it-ry tilbage.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere