Artikel top billede

It-direktør advarede SKI: Blev mødt med arrogance

It-direktør Jeppe Schytte-Hansen forsøgte af flere omgange at råbe SKI op, men advarslerne blev mødt med arrogance, mener han.

Arrogant afvisning.

Det mener direktør Jeppe Schytte-Hansen fra it- og design-firmaet SkabelonDesign, at han blev mødt med, da han advarede SKI omkring flere af de nu ændrede og aflyste udbud.

"Svaret fra SKI's medarbejder var en blank afvisning på en meget arrogant facon: 'Sådan var det bare', sagde vedkommende (en SKI-konsulent, red.)," siger Jeppe Schytte-Hansen.

Han forklarer, at han talte med både de ansvarlige for SKI-aftalerne 04.14 og it-konsulentudbuddet 02.15, der forventes at løbe op i en omsætning på milliarder af kroner.

Omkring 02.15 advarede han blandt andet om risikoen ved antallet af leverandører på delaftalerne, og at flere af spørgsmålene var udvælgelsesspørgsmål, som dermed burde være i prækvalifikationsmaterialet og ikke i udbudsmaterialet.

"Men det blev der heller ikke lyttet til. I stedet var svaret: 'Sådan gør vi det'," siger Jeppe Schytte-Hansen.

Udsendte syv korrektioner

Han forklarer, at henvendelsen skete i november 2010.

Siden rykkede SKI i øvrigt deadline for prækvalifikationen for 02.15, og ifølge it-direktøren sendte SKI hele syv korrektioner og tilføjelser ud undervejs.

"Det virkede særdeles amatøragtigt. Og så valgte man også at aflyse prækvalifikationen med blandt andet den begrundelse, som jeg påpegede," siger direktøren.

Han kalder det en hån mod de mange it-virksomheder, der har brugt tid på de forskellige udbud.

"Jeg ved ikke, om bestyrelsen hos SKI har kendt til alt det rod, men det er SKI's kerne-, kerne-, kerne-område. Så, hvorfor der ikke er styr på udbudsreglerne, det er uforståeligt," siger han.

Jeppe Schytte-Hansens råd til SKI er fremadrettet - hvor simpelt han end synes, rådet lyder til en organisation, der omsætter for 13 milliarder kroner på udbudsforretninger: "Få styr på udbudsreglerne og kravene".

"Og tag dialogen med brancheforeningerne. Jeg tror, at SKI traditionelt set har været gode til at tale med kunderne om deres behov, men man skal også drøfte tingene med eksempelvis brancheforeningerne, så man kan fange fejlene og opstille nogle fair udvælgelseskriterier," siger Jeppe Schytte-Hansen.

Drop arrogancen

Et andet råd er: "Drop arrogancen, når folk påpeger fejl og mangler".

"Jeg fornemmer ikke, at konsulenterne hos SKI har været i ond tro, men de har ikke haft styr på det. Og det mindste, man kan gøre, er da at lytte til folk og behandle leverandørernes spørgsmål og indsigelser med respekt, fordi de kan have en pointe," siger direktøren.

Jeppe Schytte-Hansen gik i øvrigt sammen med en flok andre virksomheder organiseret under brancheforeningen Danish Design Association og indgav en klage til Klagenævnet for Udbud på rammeaftalen 04.14 og fik medhold i sagen mod SKI hos Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Læs også: SKI-direktør: Vi skal ikke være arrogante




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere