Alt du skal vide om Android 3.0

Googles mobile styresystem er snart klar i version 3.0, og dermed får Android helt nye funktioner. Her er alt, du skal vide om det nye styresystem.

Under den netop overståede forbrugerelektronikmesse CES i Las Vegas blev Android vist frem i version 3.0.

Selv om Google ikke officielt har lanceret det mobile styresystem, kunne Asus med Eee Pad Slider og Motorola med Xoom fremvise tablet-pc'er med Honeycomb, som Android 3.0 også kaldes.

Den nye version er netop skræddersyet til store syv til ti tommer skærme, der præger tablet-pc'erne i dag.

Brugergrænsefladen har fået et ordentlig spark i bagdelen, og navigationen foregår via en bjælke i bunden af skærmen. Du slipper dermed for fysiske knapper, som flere Android-mobiler i dag er udstyret med.

Navigationsbjælken roterer, hvis du drejer tablet-pc'en, og tilpasser sig.  

Hovedmenuen i Android 3.0 ser markant anderledes ud, end hvad vi tidligere har været vant til på vores Google-mobiler.

Flere widgets præger skærmbilledet, og du kan eksempelvis scrolle gennem indbakken i Gmail eller bladre gennem din kalender.

Med en smart finte kan du selv skabe en widget for en udvalgt person på din kontaktliste, og nu vil du modtage en strøm af opdateringer fra de sociale webtjenester, hvor I er forbundet, eksempelvis Facebook.  

Det er ikke klart, hvor tørstig Android 3.0 er, når det gælder batterijuice. Motorola lover dog, at den kommende Xoom tablet-pc vil holde til ti timers videoafspilning på en enkelt opladning. Men det er ikke klart, hvor hurtigt batteriet drænes, hvis der multitaskes i det nye mobile styresystem.  

Apps fylder hele skærmen

Når det gælder Honeycomb, vil det være muligt at få apps til at udnytte hele tablet-pc'ens skærm ved eksempelvis at splitte sig i to dele.

Det kunne være ligesom den nye Gmail-app, hvor du i et vindue kan se udvalgte beskeder, mens du i et andet kan holde øje med indbakken - og se om ny post skulle dumpe ind. Det virker på mange måder som den visning, du er vant til fra browseren på din pc. Her kan du se et eksempel på, hvordan det fungerer:

Den browser, der følger med Android, får en massiv opgradering i version 3.0. Det bliver nu muligt at arbejde med flere faneblade og dermed have flere websider åbne samtidig. Du får også mulighed for at surfe uden at sætte synlige spor i browseren takket være Googles Incognito-funktion.
  
Det er praktisk, hvis tablet-pc'en deles mellem flere i hjemmet, og konen måske ikke skal vide, du har været inde på golfrejser-kunformænd.dk eller måske mere obskure sider...

Det er også muligt at synkronisere bogmærker med Chrome, hvis du bruger den browser på din computer.

Du kan se Android-browseren i aktion her:

Det har ikke rigtig slået igennem endnu, men producenterne er åbenbart vilde med videochat. Apple var stolt over at kunne præsentere FaceTime for et år siden, og Android 3.0 er også klar med en integreret løsning baseret på Google Talk.

Ved at trykke på et ikon på skærmen får du en liste frem med dine kontaktpersoner og kan herefter begynde en videochat, også selv om de sidder ved en Windows-pc med webcam.   
Du kan se et eksempel på, hvordan det fungerer her:

Android 3.0 byder i det hele taget på adskillige småforbedringer. Afspilning af videoer fra YouTube foregår i et nyt interface, og det mobile styresystem er optimeret som eReader og vil få adgang til Google eBooks.

Få en lynhurtig gennemgang af Android 3.0 i denne video:

Google har endnu ikke sat en official lanceringsdato for Honeycomb, men ifølge Motorola er den nye Xoom-tablet - som Android-ingeniørerne bruger til at udvikle den nye software - klar inden for de næste par måneder.

Herefter kan vi forvente at se mange flere tablet-pc'er med den nye version 3.0 af Android.

Her er en gennemgang af Motorola Xoom:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere