Artikel top billede

Google ændrer garanti om oppetid i kontorpakke

Både planlagt vedligeholdelse og nedetid tæller nu med i regnskabet om oppetid i SLA'en til Google Apps.

Computerworld News Service: Google har ændret sin service level agreement (SLA) for Google Apps, sådan at virksomhedens ansvar for nedetid for den hostede samarbejds- og kommunikationssoftware er øget.

Googles binder sig fortsat til en oppetid på 99,9 procent for pakkens virksomheds- og uddannelsesversioner, men vil nu tælle hvert øjeblik af nedetid med, hvorimod kun udfald på 10 fortløbende minutter eller derover blev talt med tidligere.

Herudover vil også planlagt nedetid nu tælle mod garantien i SLA'en, hvor der tidligere blev set bort fra planlagt nedetid.

Disse tiltag udgør de seneste forsøg fra Google på at gøre Apps-løsningen mere tiltrækkende for store virksomheder, hvilket er et marked som Google aggressivt er gået efter i det forløbne år.

Nødvendigt tiltag fra Google

Med Googles forsøg at bejle til erhvervslivets it-chefer står virksomheden overfor hård konkurrence fra sværvægterne Microsoft og IBM's Lotus-division inden for e-mail- og samarbejdsløsninger til store virksomheder.

Google Apps fokuserede i første omgang på små virksomheder og individer, men Google har gradvist tilføjet den sikkerhed, pålidelighed og de administrative funktioner, som det store erhvervslivs it-afdelinger kræver.

Markedet for cloud-baseret e-mail er "hyper-konkurrencepræget," så Google gør klogt i at ændre sin SLA og skærpe fokus på oppetid, vurderer analytiker Matthew Cain fra Gartner.

"Google har fået mange tæv for sin politik med ikke at tælle nedetid med, indtil et udfald har varet i 10 minutter, så det overrasker ikke, at det er noget, de ændrer. Beslutningen om at tælle planlagt nedetid med i SLA'en for oppetid er beundringsværdig og lægger pres på konkurrenterne om at gøre det samme," lyder Cains vurdering via e-mail.

Et godt næste skridt for Google ville være at tilbyde sine kunder økonomisk kompensation, når virksomheden ikke overholder SLA'en frem for at forlænge Apps-kontrakten, siger han.

I 2010 opnåede Gmail en oppetid på 99,984 procent både for forbrugere og professionelle, som bruger den som en del af Apps, oplyser Google.

Virksomheden oplyser dog ikke, om oppetiden for Google Apps' andre kernekomponenter såsom Kalender, Dokumenter, Websteder og Video, som også dækkes af garantien om 99,9 procent oppetid i versionerne til virksomheder og uddannelse.

Google Apps for Business, der tidligere hed Premier, koster knap 300 kroner per brugerkonto per år, mens Google Apps for Education og standardversionen er gratis.

 
Oversat af Thomas Bøndergaard.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere