Artikel top billede

Sikkerhedsproblemer i clouden nager danske firmaer

Næsten hver tredje danske virksomhed har taget cloud computing i brug. Men sikkerheds-spørgsmålet nager dem mere end noget andet.

Læs også:

Cloud computing: Sådan fungerer det

Dansk styrelse: Her er en ny vej for sikkerhed i skyen

Har din virksomhed omfavnet skyen?

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at knap hver tredje danske virksomhed anvender cloud computing.

"I forhold til den grad af modenhed, der er i cloud-markedet, så er det måske ikke så mange, men der er også stadig tale om en relativ ny forretningsmodel" vurderer Morten Jørsum, fuldmægtig i It- og Telestyrelsen.

Han arbejder netop med at afhjælpe nogle af de stopklodser, der er i forhold til skyen.

Sikkerhed i top

Det kunne for eksempel være de sikkerhedsovervejelser, som firmaer bakser med.

Danmarks Statistik har i undersøgelsen spurgt virksomhederne, der anvender cloud, hvilke faktorer, som har betydning for dem.

69 procent tillægger sikkerhed stor betydning.

"Der er mange, som stadigvæk er usikre på, hvad det betyder for firmaet at skifte til cloud, og der er nogle barrierer i forhold til sikkerhed og behandling af persondata, som gør, at folk er tilbageholdende med at gå over til cloud computing," siger Morten Jørsum.

Funktionalitet og fleksibilitet ligger sammen med sikkerhed i top. For 51 procent har økonomi stor betydning, og helt i bunden ligger miljøhensyn, som kun har stor betydning for 10 procent.

Ifølge Morten Jørsum vil netop økonomien få flere med på cloud-bølgen de næste par år. Han spår en stigning.

"Fremover er der ikke er nogen, der kan konkurrere med den økonomi, der er i cloud computing i forhold til drift og vedligeholdelse på traditionel måde."

IaaS slår SaaS

Måske ikke så overraskende er informations- og kommunikationsvirksomhederne de flittigste cloud-anvendere med en brugerandel på 38 procent i branchen.

Mere interessant er det, at store virksomheder smider håndlædet i ringen, når det kommer til SaaS (Software as a Service).

Blandt virksomheder med 10-19 ansatte anvender 23 procent SaaS og ligeså mange benytter sig af IaaS (Infrastructure as a Service).

Vendes blikket mod firmaer med 100+ ansatte er tendensen anderledes.

23 procent har ekskorteret infrastruktur op i skyen, mens kun 17 procent har haft lyst til at gøre det samme med software.

"For små virksomheder er det nemt at skifte over til cloud frem for eksempelvis at drive et mailsystem selv," lyder et bud fra Morten Jørsum.

"De større virksomheder vurderer måske, at det er mere usikkert, fordi de har flere krav."

Tallene stammer fra rapporten "Det Digitale Samfund", som It- og Telestyrelsen offentliggør onsdag.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere