Artikel top billede

Her en af årets bedst sælgende telefoner i Danmark: Xperia X10 Mini Pro. Det er en af mobilproducentens Android-telefoner. Foto: Sony Ericsson.

Sony Ericsson klynger sig til de dyre Android-mobiler

Den svensk-japanske mobilproducent Sony Ericsson kører igen med overskud. Læs her hvorfor.

En stor satsning på Android-baserede mobiltelefoner vender nu skuden hos Sony Ericsson.
 
Det viser Sony Ericssons årsregnskab for 2010.
 
Selskabet gik ellers ind til 2010 med dystre miner efter et forfærdeligt 2009, der bød på et underskud på 6,2 milliarder kroner.
 
Men i 2010 tjente selskabet igen penge, og bundlinjen for 2010 endte på 670 millioner kroner ud af en samlet omsætning på 47 milliarder kroner.
 
"2010 var et turnaround-år for Sony Ericsson. Vores fire kvartaler på stribe med overskud afspejler det skifte, som vi har haft over imod en portefølje med Android-baserede smartphones," udtaler topchef Bert Nordberg i forbindelse med årsregnskabet.
 
Sony Ericsson har satset hårdt på Googles mobilplatform, Android, via selskabets Xperia-serie, og ifølge selskabet er ni millioner Xperia-enheder blevet solgt.
 
Topchefen udtaler, at han fortsat har forventninger til Xperia-serien og ikke mindst den nye smartphone Xperia Arc, der kommer til foråret.
 
Højere salgspris
Der er flere indikatorer i regnskabet, som umiddelbart peger i den forkerte retning. Antallet af solgte mobiltelefoner faldt i 2010 med 24,5 procent til 43,1 millioner enheder.
 
Men samtidig formåede Sony Ericsson via sin Android-satsning at tage en højere pris for hver solgt mobiltelefon.
 
Således var den gennemsnitlige salgspris i 2010 per telefon 1.088 kroner mod 887 kroner i 2009.
 
Et andet nøgletal med et synligt fald er omsætningen. Sony Ericssons omsætning faldt med syv procent i 2010 i forhold til året før. Alligevel formår selskabet at forbedre bundlinjen. Det er blandt andet sket ved at nedbringe koncernens arbejdsstyrke med 4.000 medarbejdere i løbet af 2010.

Se regnskabet her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere