Artikel top billede

Sådan holder du styr på både tid og økonomi

Et nyt webbaseret modul til tidsregistrering kobler op til økonomisystemet e-conomic, og så er der styr på både tidsforbrug og fakturaer.

Danske TimeLog, der tilbyder webbaseret tidsregistrering og projektstyring til mindre og mellemstore virksomheder, tilbyder sine kunder at koble op mod det ligeledes webbaserede
økonomisystem e-conomic.

"Jeg forventer, at e-conomics-versionen er færdig omkring den 1. april, og som så mange andre Cloud-løsninger er denne integration gratis," siger Søren Lund, administrerende direktør, Timelog.

Idéen er, at data skal kunne flyde frit mellem tidsregistreringssystemet og bogføringssystemet, så Timelogs kunder eksempelvis kan flytte fakturaer direkte over i økonomisystemet. E-conomic var selv på banen sidste efterår med en gratis iPhone-applikation, som
kobler ansatte på farten op mod økonomisystemet.

50 procent i 2012

Med en tilgang på 115 nye virksomheder blev 2010 et rekordår for TimeLog, og kundetallet nåede i 2010 op på 400 virksomheder både herhjemme og i udlandet.

Ifølge administrerende direktør Søren Lund skal TimeLog i 2011 omsætte for godt 14 millioner kroner og have en samlet kundeportefølje på 550 virksomheder. Vækststrategien omfatter en målrettet indsats mod videnskonsulenter, it-konsulenter samt managementkonsulenter, som arbejder projektorienteret og tjener penge på at registrere tid.

Direktøren vurderer, at der findes omkring 800 virksomheder i det segment herhjemme, hvor Timelog i Danmark har cirka 80 svarende til en markedsandel på 10 procent.

"I 2011 satser vi benhårdt på mindre og mellemstore konsulenthuse inden for management, it og viden - typisk i størrelsen 15-50 ansatte. I dag har vi en markedsandel på 10, og det er målet at opnå en markedsandel på 25 procent i 2011 og 50 procent i 2012," siger Søren Lund.

Excel største konkurrent

TimeLogs største konkurrent er regnearket Microsoft Excel. Programmet Excel har mange allerede liggende på computeren, så der er ingen ekstraudgifter forbundet med at bruge Excel, men Søren Lund mener, at der lurer andre farer for Excel-brugerne.

"De lidt større konsulenthuse kan få problemer, fordi medarbejdere glemmer at registrere tid, data bliver væk, og ingen har det samlede overblik over, hvilke projekter giver et positivt dækningsbidrag," lyder det.

"I forhold til eksempelvis Excel kan vi give konsulentvirksomhederne et hurtigt realtids overblik over, hvilke projekter, kunder og processer de bruger tid på, og hvor lønsomme projekterne er. Vi sikrer virksomhederne et link mellem projektstyring, tidsregistrering og fakturering, og det er nøglen til en mere indbringende forretning," mener Søren Lund.

Derfor faldt omsætningen

Omsætningen faldt betragteligt fra 2008 til 2009, hvilket ifølge Søren Lund hænger sammen med, at selskabets licensbaserede software forsvandt ud af porteføljen.

"Vi solgte vores sidste licens i december 2009, men lejeandelen har samtidig været stigende, og nu har vi så valgt at satse 100 procent på SaaS (Software as a Service, red.)," siger Søren Lund.

TimeLog har 150 internationale kunder - heraf 30 svenske. Selskabet blev grundlagt i 2001 og beskæftiger 20 medarbejdere. TimeLog har 400 kunder, 9.000 brugere, og 35 procent af omsætningen kommer fra internationale kunder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere