Artikel top billede

Det kan være for sent at rydde op i dit indholds-kaos

En standard, der skal sikre bedre kommunikation mellem ECM-applikationer til styring af forskellige data, kommer tre år for sent, mener analytiker.

Læs også: Sådan fungerer indholds-systemerne

I april måned sidste år meddelte standardiserings-organet OASIS, at CMIS (Content Management Interoperability Services) var godkendt som en officiel åben standard.

CMIS 1.0 skal sikre interoperabilitet mellem enterprise content management systemer til håndtering af informationer i virksomhederne.

Det kunne eksempelvis være til håndtering af dokumenter, videofiler og billeder - og til publicering og styring af indhold på inter- og intranet.

Toby Bell, der er analytiker hos Gartner, mener imidlertid, at CMIS-standarden er på bagkant med udviklingen. På sin blog skriver han, at standarden kommer tre år for sent.

"Mens jeg skriver dette, tager virksomhederne en ny metode i brug for at få styr på content management-rodet. De tager SharePoint til sig, migrerer til det fra netværks-drev (og nogle gange andre ECM-produkter) og vælger det som den universielle content-infrastruktur," skriver Toby Bell blandt andet.

"CMIS er designet til at hjælpe en masse ECM-applikationer med at arbejde bedre sammen som én til gavn for brugerne. Men virksomhederne startede med at formulere en content-strategi, da SharePoint 2007 kom frem," uddyber han.

Du kan læse hele hans argumentation her.

Vokset frem med data-mængderne

Blandt de virksomheder, der står bag CMIS, finder man Microsoft, EMC, IBM, Oracle, SAP og Alfresco.

ECM som begreb er skudt frem i de senere år i takt med de stigende data-mængder i virksomhederne og det stigende behov for at kunne dele viden og leve op til diverse lovgivningsmæssige krav om data-håndtering.

Langt hen ad vejen bygger ECM på ESDH-tankegangen, men der er tale om en bredere teknologi-definition, hvor alle slags information bliver håndteret og styret af systemerne.

Blandt de største leverandører finder man virksomheder som EMC, Microsoft og IBM, men der er også en hel underskov af mindre leverandører, ligesom det endnu er meget forskelligt, hvad leverandørerne definerer som ECM.

Mens EMC's Documentum og Microsofts Sharepoint er en slags digitale schweizerknive, så findes der også de mere rene ESDH-løsninger, der eksempelvis ikke kan håndtere intranettet, kollaboration og forskellige former for projektstyring.

Læs også: Sådan fungerer indholds-systemerne




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere