Artikel top billede

Ekspert: Butlernetworks økonomi er "elendig"

Hold igen med at skyde penge i selskabet, fordi dets økonomi er i en elendig tilstand. Sådan lyder vurderingen fra professor.

Læs også:

Gæld på 216 millioner: Butlernetworks styrtbløder

Butlernetworks-boss: Investor giver os to-cifret millionbeløb

Underskud seks år i træk og en gæld på næsten en kvart milliard kroner.

Professor Caspar Rose fra CBS har for Computerworld læst regnskaberne igennem for Wimax-firmaet ButlerNetworks.

"Min konklusion er, at selskabets økonomi er i en elendig tilstand, og at man bør være tilbageholdende med at skyde yderligere kapital i selskabet," siger han.

Caspar Rose forklarer, at i fem år i træk har selskabet ikke leveret en positiv forrentning af egenkapitalen eller afkastningsgraden.

"Egenkapitalen er negativ og kapitalen reddes kun ved at optage ansvarlige lån, som i modsætning til aktier om nogle år skal tilbagebetales."

"Problemet er bare, at jeg ikke kan se, hvor selskabet skal få de penge fra," siger Caspar Rose.

De store tabere bliver i givet fald de store aktionærer, da deres krav i givet fald vil vige fra bankernes, forklarer Caspar Rose.

Ifølge regnskaberne er aktionærerne med mere end fem procent amerikanske Norwest Equity Partners og engelske Morienus Ventures LLP.

Undrer sig over ledelsen

I samme omgang undrer professoren sig over ledelsen i selskabet, der blandt andet tæller det tidligere IT Factory-bestyrelsesmedlem Henning Børgesen, som er formand for bestyrelsen hos ButlerNetworks.

"Kigger man på tallene i regnskabet, er der overhovedet ikke overensstemmelse med de nøgne fakta og så det, som ledelsen skriver - altså 'at det går tilfredsstillende','" konstaterer professoren.

Han siger , at ledelsen kun henviser til, at man har en positivt resultat af primær drift (EBITDA, red.), men årets resultat i alle de fem år har været negative.

"Og akkumuleret (lagt sammen, red.) udgør de negative årsresultater over 280 millioner kroner, hvilket burde få alle advarselslamper til at lyse," siger Caspar Rose.

Professoren peger desuden på, at man har måttet foretage betydelige af- og nedskrivninger, hvilket ikke overrasker professoren, "da teknologi i sagens natur hurtigt mister sin værdi over tid".

Samtidig er selskabets værdi, det vil sige værdien af de samlede aktiver, faldet i de sidste tre år og er blevet reduceret fra 275 millioner kroner i 2007 til kun at udgøre 177 millioner kroner i 2009.

"Enhver bankrådgiver vil straks kunne se, at den er gal, så derfor afgør banken om selskabet er mere værd i live end dødt."

"Kort sagt er det min vurdering, at selskabet ikke kan fortsætte i sådan en tilstand i de kommende år," slutter Caspar Rose.

Se, hvad Butlernetworks direktør, Søren Støvring-Hallson, siger til Caspar Roses vurdering her.

Læs også:

Gæld på 215,9 millioner: WiMAX-firma styrtbløder

[b]WiMAX-boss: Investor giver os to-cifret millionbeløb[/b]




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere