Artikel top billede

CSC varsler lockout af 136 ansatte

CSC's ledelse smider nu det tunge skyts ind i kampen mod it-fagforeningen Prosa: 136 CSC-ansatte Prosa-medlemmer varsles lockout.

CSC har varslet en såkaldt lockout af 136 ansatte og Prosa-medlemmer.

Det bekræfter Prosa over for Computerworld.

En lockout er en arbejdsudelukkelse, hvor de ansatte ikke får lov at komme på arbejde. De får samtidig ingen løn af arbejdsgiveren.

Populært sagt kaldes det arbejdsgivernes våben mod de ansatte, der omvendt har et andet våben, strejke.

Varslingen fandt sted i mandags, og de 136 ansatte er siden blevet indkaldt til møde onsdag og torsdag, hvor de vil blive orienteret yderligere om situationen.

Senere i dag kan du læse, hvorfor CSC-ledelsen har valgt lockout, ifølge Carsten Lind, som siden september har været CSC's øverste chef i Norden, administrerende direktør i Danmark og bestyrelsesformand for CSC's norske og svenske forretning.

Prosa: De udvidede kravene
Striden består ifølge den anden part i sagen, Prosa, i uenighed om nogle krav, man har forhandlet gennem et halvandet års tid.

"Vi var tæt på en løsning, men så udvidede de kravene massivt. Det var omkring tillæg og ingen overtidsbetaling med videre," siger næstformand i Prosa, Hanne Lykke Jespersen.

Hun oplyser, at de 136 er en delmængde af Prosas medlemmer hos CSC.

Lockouten kan tidligst træde i kraft 9. februar, hvorefter de 136 ansatte i givet fald skal have strejke-penge frem for løn udbetalt af CSC.

Først skal sagen dog forbi Forligsinstitutionen, der vil forsøge at mægle i sagen.

Prosa har imidlertid ikke tænkt sig at sidde tilbage og kigge hjælpeløst på CSCs ledelsens gøren og laden.

"Det ville da være løgn, hvis vi ikke overvejde muligheden for strejke. Men vi tænker os om, inden vi handler," siger Hanne Lykke Jespersen.
 
Indiere og strejke
Igennem årene har der været en del uro mellem Prosa og ledelsen hos CSC.

På et tidspunkt meldte Prosa CSC til politiet for at bruge lavtlønnede indere som arbejdskraft.

Strejker blandt CSC-ansatte er også tidligere blevet sat ind i kampen mod ledelsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere