Artikel top billede

Midt i en turbulent tid med anklager for voldtægt i Sverige kan Wikileaks-stifter Julian Assange lune sig over, at Wikileaks er blevet foreslået som modtager af Nobels Fredspris.

Wikileaks bliver nomineret til Nobels Fredspris

Ung norsk politiker nominerer whistleblower-sitet Wikileaks til Nobels Fredspris for at udstille korruption, krigsforbrydelser og tortur.

Det omstridte sladrehanks-site Wikileaks bliver nu indstillet til at modtage Nobels Fredspris og 10 millioner svenske kroner den 10. december på Oslos rådhus.

Nomineringen kommer fra den 22-årige norske politiker Snorre Serigstad Valen, der er medlem af den norske pendant til Folketinget, Stortinget, for Socialistisk Venstreparti.

"Liu Xiabao blev tildelt Nobels Fredspris sidste år for sin kamp for menneskerettigheder, demokrati og ytringsfrihed i Kina. I lighed har Wikileaks bidraget til denne kamp internationalt ved at udstille korruption, krigsforbrydelser og tortur blandt flere andre ting," begrunder den unge norske politiker nomineringen på sin blog.

Fik præsident på flugt

Han skriver desuden, at Wikileaks har været med til at bringe det totalitære regime i Tunesien i knæ efter 24 år ved magten.

Det er sket ved, at whistleblower-sitet har publiceret dokumenter, hvor den  amerikanske ambassadør i Tunesien sammenligner Tunesiens præsident Ben Ali og hans familie med en mafialignende organisation, der styrer landets økonomi med et jerngreb.

Lækagen kan have været den udløsende faktor for, at Ben Ali har måttet tage benene på nakken og stikke af fra de vrede tunesiske folkemængder.

"Jeg er stolt over at nominere Wikileaks til fredsprisen," slutter Snorre Serigstad Valen i sin blog.

I kamp mod 200 forslag

Wikileaks bliver dog kun et af de omkring 200 forslag, som Nobel-komiteen modtager om året.

Sidste år blev det verdensomspændende internet nomineret til den prestigefyldte fredspris af den italienske udgave af it-magasinet Wired.

Det blev dog den kinesiske menneskerettighedsforkæmper Liu Xiaobo, der løb med prisen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere