Artikel top billede

Sådan kan Danmark spare milliarder med din it-hjælp

Det Digitale Råd påpeger, at Danmark kunne spare otte milliarder kroner og yde bedre borgerservice, hvis den offentlige sektor tillod at få hjælp fra borgerne.

Danskerne er i kontakt med det offentlige ikke færre end 250 millioner gange om året, hvoraf den fysiske kontakt i et borgerservicecenter eller på rådhuset fylder klart mest.
 
Det tal kan skæres drastisk ned og samtidig gøre borgerservicen væsentlig smartere, mener Det Digitale Råd.
 
Rådet har i dag præsenteret en plan for, hvor meget man kan spare med digitale selvbetjeningsløsninger.
 
"Vi peger i vores debatoplæg fra Det Digitale Råd på, at den offentlige sektor kan spare otte milliarder kroner årligt uden, at det ville gå ud over serviceniveauet ved at erstatte fysisk kontakt med digitale selvbetjeningsmuligheder. Det er et betydeligt potentiale, som man bør tage alvorligt", fortæller Martin Lippert, medlem af Det Digitale Råd og direktør for TDC Erhverv i en pressemeddelelse fra rådet.
 
Svarer til at have en bankbog
Direktør i Microsoft Danmark, Jørgen Bardenfleth, er også medlem af rådet, og han peger på, at det fysiske fremmøde kan sammenlignes med besøg i banken med bankbogen i hånden i det 20. århundrede.
 
"Det er formodentlig de færreste af os, der synes, vi har fået en dårligere service ved brug af nettet på blandt andet det område," udtaler Jørgen Bardenfleth i pressemeddelelsen med henvisning til, at de meget populære netbanker har givet kontakten med privatøkonomien en høj grad af frihed og fleksibilitet.
 
Det offentlige mangler viden
Den grad af frihed og fleksibilitet møder man til gengæld ikke i den offentlige sektor, hvor Det Digitale Råd har analyseret sig frem til, at myndighederne mangler konkret viden om sine brugere, og derfor handler på mavefornemmelser frem for fakta. 
 
Derudover arbejder de offentlige myndigheder usystematisk med kanalstrategier som eksempelvis selvbetjening, telefonisk, mail-mæssig eller fysisk kontakt.
 
Det bliver ikke bedre, når den offentlige sektor ifølge Det Digitale Råd samtidig holder fast i "papirservice" i forbindelse med eksempelvis lægeskift og flytning.
 
"I Det Digitale Råd mener vi, at tiden er inde til, at den offentlige sektor for alvor satser på at modernisere kontakten til borgerne. En dedikeret indsats vil ikke alene medføre bedre service over for borgerne, men også udnytte den offentlige sektors ressourcer langt bedre," fortæller Lars Monrad-Gylling, medlem af Det Digitale Råd og administrerende direktør i KMD i pressemeddelelsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere