Artikel top billede

Du kan se frem til en ekstra-regning for ip-telefoni

TeliaSonera overvejer at tage et ekstra beløb for at give kunderne adgang til ip-telefoni via mobilt bredbånd.

Læs alt om Mobile World Congress i Barcelona.

Belaster nettet

Teleselskaberne ønsker ikke at give kunderne frit slag med data på mobilnettene, fordi mobilt bredbånd er en delt teknologi. Det vil sige, at hvis en bruger henter meget data ned fra en mast, så giver det en dårligere hastighed for den anden bruger, der er koblet på den samme mast.
 
Det er et problem, som teleselskaberne kan imødegå ved enten at udvide kapaciteten i mobilnettet eller alternativt sætte begrænsninger i nettet. Indtil videre er den rette model ikke fundet, vurderer Håkan Dahlström.
 
"I begyndelsen var det pris per megabyte, som kunderne betalte for, men det var umuligt at forstå for kunderne. Vi kom så over til en form for flatrate, og det er der, hvor operatørerne kæmper for at erobre markedsandele. Fokus på markedsandele er det eneste fokus for nogle, og det er ikke bæredygtigt," siger han.
 
Modellen, som han betegner som flatrate, har et højt dataloft, og brugerne kan inden for den grænse ellers suge løs af data. Det stiller store krav til fortsatte investeringer i mobilnettet for at kunne følge med, når der kommer stadig flere brugere i nettet. 
 
Kontroversielt produkt
Den nye prismodel, som Håkan Dahlström overvejer, kalder han for "value based pricing." Kunden får en datapakke som grundprodukt, men derudover skal kunden betale for tillægsydelser såsom spil, musik og ip-telefoni.
 
Især sidstnævnte ­- ip-telefoni - har historisk set været et kontroversielt emne i telebranchen. Teleselskaberne går glip af minuttakster, når kunderne ringer via en ip-telefoni-tjeneste som Skype.
 
"Vi vil ikke blokere VoIP (ip-telefoni, red.), men vi vil ikke gøre det gratis. Kunderne skal betale for det, for det er en god tjeneste, som de får," forklarer Håkan Dahlström.
 
Han foreslår, at data overført via ip-telefoni, spil eller en musik-tjeneste bliver frit, når kunden har købt et af disse tillæg til sit mobilt bredbånd-abonnement.

Læs alt om Mobile World Congress i Barcelona.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere