Artikel top billede

EU presses: Roamingpriser skal endnu længere ned

Roaming-priserne i EU er stadig det rene optrækkeri.

Læs også:

EU vil fjerne dyre roamingpriser på mobilsnak i 2015.

Slut med gigantregninger for internet i ferien

Computerworld News Service: Europa-Kommissionen vil være nødt til at overveje radikalt nye skridt til at reducere prisen for roaming med mobilen, efter næsten alle høringssvar fremhæver de aktuelle priser som urimelige.

De europæiske roaming-priser er på nuværende tidspunkt over tre gange så høje som de nationale takster.

Selv kommissær for den Digitale Agenda, Neelie Kroes, beskriver de aktuelle takster som "rip off" - det rene optrækkeri.

Og priserne for data ved roaming er endnu højere.

"Forbrugeren betaler ofte mindre end 40 øre for at downloade en megabyte derhjemme, men det kan blive til 20 kroner per megabyte, når den samme forbruger krydser en usynlig landegrænse," påpeger Kroes.

Og det er på trods af kommissionens bestræbelser på at nedbringe priserne.

I 2007 blev der introduceret prislofter på roaming.

Rejsendes prisloft for data-roaming er som standard sat til cirka 375 kroner eksklusiv moms, og det kræves, at operatørerne sender brugerne en advarsel, når de når op på 80 procent af dette loft.

Kunderne kan selv flytte denne grænse op eller ned, men hensigten med standardloftet var at undgå den såkaldte "chok-regning," der mødte mange kunder, når de vendte hjem fra udlandsrejser.

De nuværende regler vil gælde til og med juni 2012, men Europa-Kommissionen vil præsentere nye planer seneste juni i år med den hensigt at komme tættere på målet om helt at udligne forskellen mellem roaming-priser og nationale takster i 2015.

En idé er at skille roaming-services fra andre mobil-services, hvilket kunne gøre det muligt for kunderne at købe roaming uafhængigt af deres nationale mobilleverandør. Et sådant tiltag kunne skabe et helt nyt telekommunikations-marked.

Andre forslag inkluderer lovgivning, der skaber et direkte forhold mellem roaming-priser og nationale takster.

"De umiddelbare tilkendegivelser fra vores høring tyder på en stærk opbakning til fortsat prisregulering. Et væsentligt antal af respondenterne synes at acceptere behovet for at introducere en eller anden form for regulering af detail-priserne også for data-roaming," sammenfatter Kroes.

Læs også:

EU vil fjerne dyre roamingpriser på mobilsnak i 2015.

Slut med gigantregninger for internet i ferien

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere