Artikel top billede

Stiktosset rival forlanger fogedforbud mod Surftown

En konkurrent er blevet så vred over en række indlæg på Surftowns hjemmeside, at han nu forlanger fogedforbud.

Martin Olsen og hans virksomhed Just Online er udsat for stærkt negativ omtale på debat-universet på sin konkurrent Surftowns hjemmeside.

Det vil han ikke finde sig i længere.

Martin Olsen er stifter af Justonline.dk, der lige som Surftown sælger webhoteller. På Surftown-sitet beskyldes han af debattørerne for at være alt fra svindler til at ligne Ole Thestrup i en brandert.

Ifølge Martin Olsen er det trods flere henvenderlser ikke lykkedes ham at få Surftown til at fjerne indlæggene, som han mener er injurierende og overtræder medieansvarsloven.

Han agter derfor at indgive et krav til myndighederne i dag eller i morgen om nedlæggelse af et fogedforbud mod Surftown.
"Det ser jo desværre ud som om, at Surfttown systematisk opretter kritiske blogs, hvor konkurrenter hænges ud alene for at erobre markedsandele," siger Martin Olsen.

Han mener, at den negative debat på Surftowns hjemmeside er en overtrædelse af markedsføringsloven og muligvis straffeloven, og kalder det for usmageligt og meget udansk.

Ikke færdig med dig endnu..

I debatten på Surftown raser tidligere kunder og medarbejdere hos Just Online mod virksomheden Net-Ad, der blev købt og lukket igen af Martin Olsen og Just Online.

"Der var heller ikke noget rod med den virksomhed. Finanskrisen kom hurtigt, og vi kunne ikke nå at skrue ned. Vi havde mange ansatte dengang, og kunderne betalte ikke, og så må man sige stop på et tidspunkt," siger Martin Olsen til Computerworld.

Han mistænker de negative debatindlæg for at være skrevet af tidligere medarbejdere, der er startet op for sig selv med konkurrerende virksomheder.

Et indlæg lyder således:

"Just Online AS - Just-Online ApS (Netværk 2010 ApS) Net-Ads Aps (FFGG ApS) og nu sørgerme også Bytilbud eller rettere www.bytilbud.dk. samme person Martin Olsen om og om igen, ved at tage godt og grundigt røven på små firmaer igen! Har manden ingen skam i livet, FØJ det stinkker!", skriver en bruger blandt andet på Surftown-sitet.

Et af indlæggene kan desuden opfattes som truende mod Martin Olsens person:

"En sidste ting til martin olsen: jeg er ikke færdig med dig endnu ;)"

Martin Olsen mener, at Surftown overtræder loven, når de ikke vil fjerne de forkerte oplysninger.

"De mener ikke, det er deres ansvar at fjerne de påstande fra deres debatunivers."

Der er kommet en klage

Hos Surftown bekræfter direktør Frederik Schouboe, at han har modtaget en klage - ikke fra Just Online - men fra virksomheden Net-Ads.

"Net-Ads er ifølge CVR tvangsopløst, så det har næppe nogen juridisk position. Men generelt tager vi alle henvendelser seriøst, og har vi gjort noget, der ikke er inden for lovens rammer, så retter vi op det," siger han.

Er du bekendt med lovgivningen omkring offentlige debatfora, som det I driver på Surftown?
 
"Vi har vistnok et redaktøransvar, når det er os, der hoster det. Vi er jo et hostingselskab, så vi er vant til at få politianmeldelser af kunder. Og har vi selv overtrådt juridiske retningslinjer, så retter vi op på det. Det vurderer vores advokat, og det er stadig uafklaret i denne sag."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere