Artikel top billede

(Foto: Sladjan Lukic/gratis /)

Microsoft vil tvangslukke din pc, hvis du har virus

Et stigende antal trusler på nettet gør det nødvendigt at spærre for de maskiner, der ikke har sikkerheds-software installeret.

Læs også:

ISP sender pop-up-advarsel til kunder med virus

TDC: Så langt vil vi gå i kampen mod botnet

Bekæmpelse af botnet er en hårfin balancegang

Microsoft har tidligere været fremme med et forslag om, at man skal blokere virus-befængte computere fra at kunne komme på internettet.

Nu rasler selskabet igen med sablen over for de pc-brugere, der ikke lever op til et såkaldt "helsecertifikat," hvor maskinen både har et antivius-program og til firewall.

Scott Charney, Corporate Vice President, skriver i et blogindlæg, at sikkerhed på nettet ikke længere er noget, den enkelte bruger, virksomhed eller regering kan adressere.

"Efterhånden som en størrre del af verdens befolkning, computere og enheder kommer online, bliver truslerne også mere sofistikerede. Når antallet af registrerede ofre for cyberkriminalitet vokser, bliver beskyttelse ikke bare en individuel bekymring, men mere et økosystem eller en social bekymring."

Det skal der til

Han har netop fremlagt sine nye tanker i en tale på RSA-sikkerhedskonferencen i San Francisco.

Siden forslaget første gang blev fremlagt i oktober sidste år, er det blevet diskuteret heftigt i sikkerhedskredse.

Scott Charney skriver, at udrulningen af en helt ny form for sikkerhed, der går mere aktivt efter de maskiner, der ikke er ordentligt beskyttet, ikke ligger lige rundt om hjørnet.

Men samtidig påpeger han, at modellen fint kan begynde i det små og vokse sig større derfra. Konkret foreslår han:

1) En styrkelse af forsøget på at identificere inficerede maskiner og gøre dem raske igen.

2) Implementering af policies og fremgangsmåder, der fremmer enhedernes sundhed ved at reducere de kendte risici.

Scott Charney henviser til, at man allerede har taget sådanne initiativer flere steder i verden.

ISP'ere skal være mere aktive

I Australien har internetudbyderens organisation IIA foreslået, at udbyderne i langt højere grad skal skride ind, hvis kunders computere er inficeret med malware.

Computerworld har tidligere skrevet om den amerikanske tele-gigant Comcast sender en advarsel direkte ud på kundernes skærm, hvis deres computer er inficeret med ondsindet software.

De danske teleudbydere har tidligere meldt ud, at de er noget mere tilbageholdende med at indføre den slags sikkerheds-tiltag.

"At nærme sig sådanne vidtrækkende forslag rejser bestemt mange vigtige problemstillinger, som der skal tages hånd om, men når jeg ser på størrelsen af det problem, som vi har at gøre med, så tror jeg, at vi er nødt til at komme op med systematiske løsninger," skriver Scott Charney.

Herhjemme har sikkerhedseksperterne tidligere blandet sig i debatten om en mere aktiv indsats fra internetudbydernes side i bekæmpelsen af botnet.

Både Shehzad Ahmad, der er leder af DK Cert, og Peter Kruse fra CSIS mener, at der er behov for nye tiltag, hvis man skal dæmme op for det stigende antal botnet. Læs om deres forslag her.

Læs også:

ISP sender pop-up-advarsel til kunder med virus

TDC: Så langt vil vi gå i kampen mod botnet

Bekæmpelse af botnet er en hårfin balancegang




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere