Artikel top billede

Disse superchips skal drive fremtidens tavle-pcer

Chipproducenterne er i gang med at producere chip med fire kerner til tavle-pc'erne, der i fremtiden vil blive lynhurtige.

Computerworld News Service: Netop som tablet-pc'er med dual-core processorer er begyndt at ramme hylderne, er chipproducenterne gået i gang med at producere quad-core chip, der muligvis kan gøre enhederne endnu hurtigere.

Under Mobile World Congress i Barcelona annoncerede Nvidia en ny quad-core Tegra chip med kodenavnet Kal-El, som virksomheden påstår er dobbelt så hurtig til web-browsing som den nuværende dual-core Tegra 2 processor, der bliver brugt i tablet-pc'er fra Motorola, LG, Asus, Viewsonic og Toshiba.

Qualcomm annoncerede en ny quad-core Snapdragon chip, som vil tilbyde hastigheder på op til 2.5GHz per kerne og forbruge 65 procent mindre strøm end de nuværende ARM-baserede CPU-kerner, fortæller virksomheden i en udtalelse.

Udover at køre programmerne hurtigere, så vil de nye chip gøre de mobile enheder til rene kraftcentre, når det handler om multimedia. Nvidias Kal-El kan afspille 1440p video - højere end den sædvanlige opløsning på 1080p - hvilket virksomheden påstår er bedre end en del grafiske processorer, som findes i pc'er.

Qualcomms chip vil inkludere grafik-kerner, som måske kan bringe stereoskopisk 3D til mobile enheder.

Den første enhed med Kal-El kan komme så tidligt som til august og levere op til 12 timers batteri-levetid mens den afspiller 1440p video, siger Ken Brown, der er talsmand for Nvidia.

Qualcomm svarede ikke på spørgsmålet om, hvornår vi vil se den nye chip i enheder, men virksomheden skriver selv i udtalelsen, at testenheder med Snapdragon chip kan komme til salg i årets sidste halvdel.

Ingen af virksomhederne oplyser clock-hastighed for processorerne.

De quad-core chip, der blev annonceret i Barcelona, er baseret på ARM-arkitektur, ligesom også den processor, som Texas Instruments afslørede i sidste uge.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere