Test: Eksternt dvd-drev til din bærbar

Minibærbare er født uden dvd-drev, men du kan sagtens brænde dvd'er og afspille film alligevel. Løsningen er et eksternt dvd-drev, og vi har testet en model fra Transcend.

Test: Eksternt dvd-drev til din bærbar

De seneste par år har minibærbare været et kæmpe hit. De er små, lette og nemme at have med på farten. Ofte er de dog født uden dvd-drev og -brænder.

I de fleste situationer vil det ikke være noget problem, men nogle gange kunne det være rart at have et drev ved hånden.

Eksempelvis hvis minderne fra sommerferien i USA i 2004 skal genopfriskes, og du kun har billederne på en cd.

Eller hvis du gerne vil tage backup af en række kritiske data og ikke har lyst til at ofre en USB-nøgle på det.

Løsningen er et eksternt dvd-drev, som du kan koble til din bærbar.

Vi har haft fingre i Transcend Slim Portable CD/DVD Writer, der har en overflade beklædt med sort pianolak. Det ser flot ud. Lige indtil du rører ved det, for lakken er en magnet for fingeraftryk.

Kønt er det bestemt ikke, medmindre du betragter udtværede fedtfingeraftryk som abstrakt kunst.

At drevet også skulle være "slim" er måske en sandhed med modifikationer. Vi har i hvert fald ikke lyst til at se en fuldfed udgave af Transcends eksterne dvd-drev. Modellen, som vi havde til test, målte 15 centimeter i længden og 14 centimeter i bredden. Drevet var 2,25 centimeter tykt, og vægten var 375 gram. Vi lagde det oven på låget af en minibærbar, og Transcends drev fyldte cirka halvdelen af pladsen.

Bruger to USB-porte

Transcend Slim Portable CD/DVD Writer kører på strøm via computerens USB-porte, og du slipper derfor for at jonglere med en ekstern strømforsyning.

Drevet skal dog bruge to USB-porte, og de skal sidde lige ved siden af hinanden, ellers kan kablerne ikke nå.

Nogle af de populære minibærbare er kun udstyret med netop to porte, og så bliver det lige pludselig vanskeligt, hvis en USB-nøgle eller andre enheder vil i nærkontakt med din pc, mens du bruger drevet. Det er ikke ligefrem Transcends skyld, at computeren ikke håndterer flere USB-porte, men det er værd at tage med i overvejelserne, hvis du overvejer at købe drevet og kun har to USB-porte i din bærbar.

Brændersoftware med reklame

Der følger brænder- og dvd-software med fra Cyberlink, og du kan dermed brænde både cd'er og dvd'er uden at skulle rode med anden software.

Programmet til at brænde cd'er og dvd'er hedder Power2Go, og det har en fornuftig brugermenu, som er nem at forstå. Du må dog trækkes med et par reklamer for andre produkter fra Cyberlink, der optræder i menusystemet.

Efter installationen af brænderprogrammet vil Cyberlink også meget gerne tilbyde en opgradering, og de fleste vil nok klikke på den, da det jo er en visdomsregel altid at have fuldt opdateret software.

Men linket leder blot til en betalingsside for Cyberlink, og her forsøger producenten at pushe en bedre version af Power2Go med mere avancerede funktioner, eksempelvis brænding af Blu-ray-skiver. Det vil du dog ikke få meget gavn af, da Transcend Slim Portable CD/DVD Writer ikke understøtter Blu-ray. Opgraderingen er ikke nødvendig og virker som et hidsigt mersalg.

Udmærket hastighed

Når drevet brænder cd-skiver, går det hurtigt. Vi købte musik på nettet, og de seks numre, der sammenlagt varer 27 minutter, blev brændt ned på en CD-R, og 2 minutter og 38 sekunder spyttede drevet en færdig musik-cd ud.

Transcend Slim Portable CD/DVD Writer fungerer også fint til dvd-brænding, hvor den gemte 2.8 gigabyte videofiler på lige under otte minutter.

Du får hurtigere hastighed med en større dvd-brænder, som du kender fra stationære computere. Det er prisen, der betales for at kunne tage Transcends model med på farten.

Ikke banebrydende

Transcend Slim Portable CD/DVD Writer gør, hvad den skal uden at imponere, og der er ikke noget som helst banebrydende ved modellen. Den brænder fint, og den medfølgende software er let at gå til. Du må dog acceptere reklamer i brugermenuen. Størrelsesmæssigt er dvd-brænderen ikke helt lille, og der mangler et godt argument for at vælge netop den her model frem for så mange andre. Det lille ekstra kunne meget passende have været en taske eller pose til transport af Transcend Slim Portable CD/DVD Writer. Men Transcend har valgt en basal løsning, og vi kvitterer med basal karakter på tre ud af seks.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere