Artikel top billede

Mobil BI er en af de trends, der fører til øget vækst på BI-markedet. Her ses IBM's Cognos på en BlackBerry.

Derfor gider vi fortsat smide enorme beløb efter BI

Vi er slet ikke færdige med at investere i business intelligence-teknologi. Tre ting driver os til at smide flere penge efter BI-softwaren.

Læs også:

Business intelligence: Sådan fungerer det

Der er fortsat rigtig godt gang i BI-markedet, konkluderer analysehuset Gartner i en ny rapport.

På verdensplan ventes BI-markedet at vokse med 9,7 procent i 2011, så det i alt omsætter for omkring 61 milliarder kroner.

Gartner vurderer, at BI fortsat vil være et af de hurtigst voksende software-markeder, fordi behovet for at tænke smartere, mere agilt og effektivt er så stort.

"Dette markeds-segment er forblevet stærkt, fordi de dominerende leverandører er fortsat med at fokusere på BI, analytics og performance management, mens slutbruger-organisationerne i det store hele har fortsat deres BI-projekter med et håb om, at resultatet i form af gennemsigtighed og indsigt vil gøre dem i stand til at mindske omkostningerne og forbedre produktiviteten og agiliteten," forklarer Ian Bertram, managing vice president hos Gartner.

Analysehuset peger på tre markante tendenser, der er afgørende for væksten på BI-markedet:

1) BI møder forbrugerne

"Erhvervs-brugere kræver den samme oplevelse af deres BI-værktøjer, som de kan nyde med deres personlige værktøjer."

"Behovet for mere intuitive og interaktive BI-værktøjer og -applikationer udvides også til de mobile brugere, men størstedelen af organisationerne mangler stadig at tage sig den mobile BI," skriver Gartner, der peger på at dette vil ændre sig meget hurtigt i takt med udbredelsen af iPad og iPhone.

3) Understøttelse af ekstrem data-performance og  nye data-kilder

Her peger Gartner på, at et behov for analysering af store, omskiftelige og forskelligartede data vil åbne op for en række nye og meget værdifulde BI-applikationer, der igen vil føre til øget vækst.

3) BI som en beslutnings-platform

"Gartners brugerundersøgelser viser, at 'et forbedret beslutningsgrundlag' er den største driver for BI-indkøb," skriver analysefirmaet og forklarer, at denne trend er med til at føre os fra BI-systemer, der blot leverer informationer, til egentlige beslutnings-platforme.

Læs også:

Business intelligence: Sådan fungerer det




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere