Artikel top billede

Intels topchef ansætter 4.000 nye medarbejdere

4.000 it-folk kan se frem til at få nyt job, når Intel i år styrker sin forskning og udvikling. Se, hvad topchef Paul Otellini forventer, at de skal beskæftige sig med.

Computerworld News Service: Intel vil i år ansætte 4.000 nye medarbejdere i USA hovedsagligt inden for forskning og udvikling.

Chipgiganten vil ansætte "permanente, højtuddannede medarbejdere," fremhævede Intels koncernchef, Paul Otellini under en tale i Hillsboro i Oregon (PDF), hvor USA's præsident, Barack Obama, var på rundvisning på en processorfabrik.

Intel har på nuværende tidspunkt omkring 82.000 ansatte.

Obama er for øjeblikket på besøg på USA's vestkyst som en del af en indsats for at fremme innovation med det formål at vedligeholde USA's konkurrenceevne. Obama har på denne tur mødtes med lederne fra de største it-virksomheder heriblandt Steve Jobs fra Apple og Mark Zuckerburg fra Facebook.

"De nye medarbejdere vil fokusere på områder lige fra en søgen efter nye materialer til at skabe endnu mindre transistorer over produkter, som vi mener, vil forandre, hvordan sundhedspleje og uddannelse leveres, til 'fremtidsteknologier' heriblandt augmented reality og computere, der kan læse dine tanker eller i det mindste forudsige dine behov," forklarer Paul Otellini.

Ny fabrik giver tusindvis af job

Intel offentliggjorde samtidig en plan om at investere godt 27 milliarder kroner til etablering af en chipfabrik i Chandler i Arizona. Denne fabrik vil være dedikeret til produktion af chip til pc'er, forbruger-it og mobile enheder, skriver Intel i en pressemeddelelse. Byggearbejde påbegyndes til sommer og fabrikken forventes at stå færdig i 2013.

Disse 27 milliarder kroner er udover Intels investering af mellem knap 33 og 44 milliarder kroner til fremstilling af nye chip til pc'er, smartphones, forbruger-it og indlejrede enheder, som virksomheden offentliggjorde i oktober sidste år.

De penge vil gå til etableringen af en fabrik i Oregon og til at opgradere fabrikker til fremstilling af chip ved brug af den nye 22-nanometer proces. Sådanne chip vil være hurtigere og mere strømeffektive end virksomhedens aktuelle pc-chip, der fremstilles ved brug af 32-nanometer processen.

Intel sagde sidste år, at investeringen på mellem knap 33 og 44 milliarder kroner vil hjælpe til at skabe mellem 6.000 og 8.000 job i USA inden for byggefagene under konstruktionsfasen og vil med tiden skabe op til 1.000 job inden for højtuddannet og højtlønnet fabriksproduktion.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere