Artikel top billede

FarmVille-spillet på Facebook har over 50 millioner aktive månedlige brugere. Nu bliver firmaet bag det populære spil belønnet med en stor pose investor-penge.

Fire-årigt spilfirma er snart 55 milliarder kroner værd

Firmaet bag FarmVille-spillet får indskudt milliarder af investorkroner inden en forventet børsnotering. Dermed hopper FarmVille-folkene med på trenden for succesrige sociale sites.

Måske siger firmanavnet Zynga dig ikke lige umiddelbart det helt store.
 
Men computerspil-selskabets produkter som FarmVille, Mafia Wars og FrontierVille med over 250 millioner aktive spillere får måske en indre klokke til at ringe.
 
Og ringe er lige præcis, hvad kasseapparaterne gør hos Zynga. 
 
For med en omsætning på 3,2 milliarder kroner og en vækst på både bundlinje og i medarbejderstaben, er Zynga godt i gang med at vokse sig rigtig stor og fed blot fire år efter, firmaet kom til verden.
 
Og nu har selskabet ifølge The New York Times indledt fortrolige forhandlinger om at få sprøjtet små tre milliarder venture-kroner ind fra blandt andre T.Rowe Price og Fidelity Investments, hvilket vil øge Zyngas markedsværdi til omkring 55 milliarder kroner. 
 
Samtidig går rygtesnakken på, at Zynga bliver børsnoteret i starten af næste år.
 
Pengene bobler i sociale netværk
Det er ikke kun Zynga med sine sociale casual games på Facebook, der er i investor-vælten.
 
Selv samme Facebook fik i sidste måned tilført knap tre milliarder investorkroner fra Goldman Sachs og Digital Sky Technologies. Med en markedsværdi på godt 270 milliarder kroner pønser de på en børsnotering.
 
Ligeledes har det sociale handelsssite Groupon med kun to år på bagen scoret godt fem milliarder investorkroner for nyligt. Også her taler man nu om børsnoteringer, der i givet fald vil øge firmaets værdi til omkring 80 milliarder kroner.
 
Til sammenligning er Twitter for nyligt vurderet til at være 55 milliarder kroner værd ifølge The Guardian.

Inden nogen af de andre ryger på børsen, så vil det sociale netværkssite LinkedIn givetvis have forsøgt sig med en børsnotering, hvilket ifølge selskabet selv skal ske inden nytår.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere