Artikel top billede

(Foto: Tegning: Lene Sekjær)

Snart kan du søge i dine videokonferencer

Med projektet Agora er IBM kommet et stykke videre mod at gøre videoreferater søgbare for både billeder og udsagn.

I IBM's Innovation Lab står opfindelserne i kø, og selvom mange af dem stadig er på idéplanet eller i hvert fald et godt stykke fra forretningernes hylder, så er mange også stort set klar.

IBM stillede op med en besøgsvenlig version af sit Innovation Lab til konferencen Lotusphere for nylig. På grund af faren for lækkende overskud var det strengt forbudt for de besøgende journalister at tage billeder.

"Meget af det, I ser her, er gået i produktion, men i øvrigt er vi alle sammen blevet trænet i ikke at fortælle, hvornår produkterne er klar til markedet," siger Irene Greif med et smil.
Skarp som en ragekniv
Irene Greif har gråt hår, er i 50'erne og adskiller sig ikke væsentligt fra så mange andre amerikanske midaldrende kvinder.

Men det gør hun så alligevel, for Irene Greif er ikke bare skarp som en ragekniv til matematik på højt plan. Hun er også IBM Fellow, hvilket er den højeste udnævnelse inden for IBM, hvor bare omkring 220 er blevet udnævnt som IBM Fellow siden 1963.

Greif var også den første kvinde, som fik en doktorgrad i datalogi fra det berømte Massachusetts Institute of Technology, MIT, tilbage i 1975.

Endelig er Irene Greif direktør for IBM's Collaborative User Experience Group, hvilket gør hende til den helt rigtige at spørge om status på IBM's videoreferatsøgninger.

Projektet er kendt under navnet Agora, og det handler som nævnt om at søge i video og lydoptagelser. Sidste år skrev vi, at IBM testede søgefunktionen i videoreferater, og det er den opfindelse, som ifølge Irene Greif nu er kommet et skridt videre.

"I dag er du almindeligvis nødt til at se hele videoen igennem for at finde noget bestemt. En scene eller sætning. Med Agora skriver man i søgefeltet og klik, så bliver hele videoen søgt igennem for en specifik sætning eller ord," fortæller Irene Greif.

Pludselig bliver det meget sværere

Sidste år lå transskriberingen på omkring 75 procent korrekte ord fra samtalerne i en video. I år er det tal blevet højere, men ifølge Greif er det nu også muligt at søge i langt flere video-formater og lægge veritable 'word-clouds' ind i søgestrengen.

"Teknologien håndterer stort alle slags videoer i dag, men problemerne er stadig talrige og særdeles komplekse. Videoen kan for eksempel være i en ringe billedkvalitet, eller i et underligt format eller måske ligefrem på et fremmed sprog. Og så bliver det hele pludselig meget sværere," konstaterer Irene Greif.

Om projektet skriver IBM selv:

"Agora er en samarbejdstjeneste med det primære mål at søge efter og finde information gemt i mødeoptagelser. Idéen er at gøre informationerne tilgængelige ud fra et "collaborative point of view" - altså at mange samtidig kan få adgang til informationerne. Herudover skal det også være muligt at få adgang til informationer i et videoreferat ud fra et 'information mining'-aspekt.

Denne web-baserede løsning gør det muligt for brugerne at uploade møde- video- og/eller lydoptagelser og automatisk at kreere udskrifter og vedhæfte metadata såsom mikro-tags og kommentarer.

Tags og kommentarer bliver identificeret i takt med, at mødet skrider frem og fremhæver punkter og sætninger af interesse. Disse metadata kan der redigeres i, og de kan forbedres gennem samarbejde. Metadata bruges til at søge efter segmenter af interesse så vel som til samarbejde og diskussion."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere