Artikel top billede

Apples iPad 2 genantænder debatten om pc'ens død

Ikke engang Apples andre produkter vil kunne holde skansen, når iPad 2 kommer på markedet, vurderer analytikere.

Computerworld News Service: Gartner sænkede torsdag sin vækstprognose for de globale pc-leverancer i 2011 og stiller sig dermed på linje med et stigende antal analytikere, der vurderer, at Apples iPad 2 i år vil slå bro over den resterende kløft mellem bærbare og tablet-pc'erne.

Markedsanalysefirmaets prognose lyder nu på, at de globale pc-leverancer vil vokse langsommere end forventet, da brugerne i stedet vil plukke fra et bredere udvalg af "pc-alternativer" såsom iPad'en for at tilfredsstille deres computerbehov.

Gartner vurderer, at pc-leverancerne i år samlet set vil nå op på 287,8 millioner enheder med en vækst på 10,5 procent i forhold til 2010. Den tidligere prognose lød på en vækst i år på 15,9 procent.

"Vi forventer at se en stigende entusiasme blandt forbrugerne for mobile pc-alternativer såsom iPad'en og andre medie-tablet-pc'er, der dramatisk vil sænke væksten for salget af bærbare pc'er til hjemmet særligt i modne markeder," siger analysedirektør hos Gartner, George Shiffler, i en pressemeddelelse.

Denne prognosejustering kommer kun en enkelt dag, efter Apple introducerede sin iPad 2, der bliver efterfølgeren til den voldsomt populære iPad, der kom i handlen for et års tid siden. Sidst i 2010 løb de globale leverancer af iPad op i nærheden af 15 millioner enheder og tablet-pc'ens popularitet skabte debat angående spørgsmålet, om markedet er på vej mod en "post-pc"-æra, hvor tablet-pc'erne i stigende grad bliver centrale.

Apples iPad 2 får en dual-core A5-processor på en gigahertz, hvilket effektivt fordobler regnekraften, mens den grafiske ydelse bliver ni gange så god som hos forgængeren. Apples nye tablet-pc vil kunne afspille HD video i 1080p, hvilket selv mange netbooks samt bærbare og stationære pc'er i den lave ende i dag har problemer med.

Leverancerne af netbooks får allerede tæv af tablet-pc'erne, da der er et stort sammenfald i forhold til hvilke anvendelsesmuligheder blandt forbrugere, disse to typer enheder konkurrerer om.

Der er dog også risiko for, at iPad 2 vil gøre indhug i salget af Apples egne Mac-computere og iPhones, skriver finansanalytiker Brian Marshall fra Gleacher & Company i et notat offentliggjort torsdag.

"IPad'en har med succes integreret funktionaliteten fra en neddroslet bærbar i en medieafspillers formfaktor og i praksis overflødiggjort ... en del af Mac-produktfamilien (og potentielt også iPhonen)," skriver Marshall.

I kalenderåret 2010 generede Macs og iPhones 64 procent af Apple samlede omsætning, bemærker Marshall.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere