Artikel top billede

Danske Dell får Tech Data til at sælge sine pc'er

Som noget nyt vil Dell fremover benytte en partner, når det gælder salg af hardware gennem de såkaldt fleksible lønpakker.

Dell Danmark slår folderne sammen med distributøren Tech Data, som bliver ny partner for Dell i salget af hardware gennem de såkaldt fleksible lønpakker.

"Hidtil har vores egne account managers solgt produktområdet på lige fod med, hvad de ellers fokuserer på. Nu har vi valgt at køre det gennem kanalen og lave ét fælles program forankret hos Tech Data," siger Christian Borg Møhl, kanalchef hos Dell Computer i Danmark.

Kanalchefen lægger ikke skjul på, at der er tale om et attraktivt marked, som Dell estimerer til værdimæssigt at ligge i størrelsesordenen halvanden til to milliarder kroner.

"De store spillere på det marked er Apple, HP og Dell," siger Christian Borg Møhl, som "desværre" ikke må sætte tal på hvor stor en del af det milliardstore marked, Dell forestiller sig at kapre. Konkurrenterne på salget er eksempelvis Flexpay og Belle Balance, som Atea overtog sidste sommer.

Fidusen for medarbejderne

Valget er faldet på Tech Data som partner, fordi den store distributør har specialiseret sig i at håndtere de komplekse lønpakke-ordninger.

"Kompleksiteten omfatter logistik, support og viden omkring hele skattescenariet, hvor der skal findes en god model, som er omkostningsneutral for virksomhederne, så der ligger meget arbejde for de tilknyttede account managers," forklarer Christian Borg Møhl.

Blandt det mest populære at købe i en bruttolønsordning gennem sin arbejdsgiver er telefoni, internetadgang og computere. Fidusen for medarbejderne er, at de qua en skattemanøvre slipper lidt billigere om ved indkøbene. Betalingen sker gennem en såkaldt fleksibel lønpakke.

Parkering, sundhed og uddannelse

Konceptet ligner den gamle hjemme-pc-ordning, men i dag kan brugen af en fleksibel lønpakke for eksempel også omfatte betaling af parkering, sundhedsforsikring og uddannnelse.

Revisionshuset Deloitte forklarer på sin hjemmeside, hvad de fleksible lønpakker handler om.

"Gennem de seneste år har den fleksible lønpakke været et væsentligt værktøj for virksomhederne i kampen om at tiltrække og fastholde de bedste medarbejdere. Medarbejderne får større medbestemmelse på sammensætningen af lønpakken, så denne bliver optimal for medarbejderen, uden at det øger arbejdsgiverens omkostninger," står der blandt andet.

Da service og support typisk også er omfattet af indkøbsordningerne, giver aftalen også på den konto øget omsætning hos Tech Data.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere