Artikel top billede

Derfor kæmper Google fortsat med Android-malware

Flere end 50 applikationer i Googles Android Market har været inficeret med malware. Det ryster sikkerhedsbranchen.

Computerworld News Service: Sidste uges afsløring af mere end 50 malware-inficerede applikationer i Googles Android Market har rystet Google og sikkerhedsbranchen.

De malware-baserede applikationer, kaldet DroidDream, er allerede blevet slettet af Google.

Selskabet fortæller, at man er i gang med "at tilføje en række sikkerhedselementer, der skal forhindre ondsindede applikationer, som udnytter et tilsvarende exploit, i at blive distribueret gennem Android Market."

Det største spørgsmål, der er blevet rejst af hele DroidDream-episoden, er nok, hvorfor nogle Android-enheder overhovedet (Google siger, at Android 2.2.2 og senere versioner ikke har været påvirket, eftersom hullet er blevet lukket) har været sårbare over for angrebet, eftersom Google udsendte rettelser til de pågældende exploits allerede i november.

Et underliggende problem er, at producenterne af Android-enheder arbejder sammen med udbyderne om at distribuere Android-baserede opdateringer, og at de ikke alle sammen har fået udsendt rettelserne til det exploit, som DroidDream udnyttede.

Sløser med opdatering

Selv om ingen specifikke producenter eller udbydere bliver nævnt ved navn, så anerkender Google til baggrund, at ikke alle Android-enheder er blevet opdateret.

Google arbejder som udgangspunkt med en 'hands off'-tilgang, når virksomheden først har udsendt open source-rettelser til Androids kodebase, og forventer, at producenterne selv integrerer ændringerne i deres skræddersyede Android-enheder.

Men efter DroidDream-afsløringerne sprang Google selv til handling og arbejdede sammen producenter og udbydere om at få udbredt rettelserne i en fart.

Målet er at sikre, at den underliggende sikkerhedsfejl, som DroidDream udnyttede, og som måske stadig findes i nogle enheder, bliver rettet hurtigst muligt.

Google har desuden udsendt et auto-uninstall-værktøj kaldet "Android Market Security Tool March 2011" direkte til de inficerede Android-enheder.

Værktøjet afinstallerer de ondsindede applikationer, som er blevet downloadet fra Android Market.

Rettelser nåede aldrig frem

Sikkerhedsleverandører har hele ugen holdt skarpt øje med DroidDream-sagen.

"Exploiten til den her malware blev rettet for flere måneder siden," siger Kevin Mahaffey, der er teknologi-chef hos Lookout Mobile Security, med en henvisning til det, der er blevet kendt som "Exploit" og "rageagainstthecage", og som blev anvendt i de inficerede DroidDream-apps, som fandt vej til Android Market.

Men det betyder ikke nødvendigvis, at Googles månedgamle rettelser også nåede frem til forbrugerne. Det, som branchen er ved at lære, siger Kevin Mahaffey, er, at "det er en hel del mere kompliceret at lappe en telefon, end det er at opdatere en pc."

Antimalware-virksomheden Kaspersky Lab har i denne uge betegnet Googles håndtering af Android-malwaren som "diskutabel."

Sikkerhedsleverandøren siger i sin analyse af den såkaldte "Android Market Security Tool March 2011", som Google har udsendt til DroidDream-inficerede Android-enheder, at det er en "diskutabel metode."

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen.




IT-JOB

REMA 1000

Cloud-specialist

Netcompany A/S

Test Specialist

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Client Partner – Banking and Financial Services – BFS

Netcompany A/S

IT Consultant
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere