Artikel top billede

Arrogant Adobe hæmmer it-sikkerheden

Adobe har gennem årtier haft monopolstatus og er derfor ikke blevet presset til at forbedre sikkerheden i firmaets produkter. Den går ikke længere.

Manglende sikkerhed i Adobes produkter er et konstant tilbagevendende problem for de mange millioner brugere og ikke mindst Flash og PDF-produkterne rammes hårdt.

Adobe-navnet er efterhånden blevet synonymt med opdateringer af applikationer, og det ry forsøger firmaet nu at gøre noget ved.

Monopol på grafik

Grafikgiganten har i årtier haft noget nær monopol på den grafiske produktion blandt professionelle og som leverandør af programmer, der kan fremvise det grafiske indhold for almindelige brugere både på desktoppen og i browseren.

"Adobe har qua sin status været lidt arrogante, og det er gået ud over sikkerheden," siger sikkerhedsekspert Peter Kruse fra firmaet CSIS.

"De har ikke været bekymrede for, om deres produkter blev fravalgt af brugerne, fordi de altid har siddet så fast i sadlen. Derfor har de været langsomme i optrækket."

Sikkerhedsmanden påpeger to primære svagheder ved Adobes populære produkter.

For det første er de meget komplekse, og for det andet bygger de på kode, der er udviklet flere år tilbage på et tidspunkt, hvor sikkerheden ikke var så meget i fokus.

"Produkter som Adobe Reader eller Flash har svagheder, der er nedarvet langt tilbage i tiden og bare venter på, at de bliver opdaget af net-kriminelle. Man burde kaste koden op i luften og stykke den sammen på en mere tidssvarende måde," vurderer Peter Kruse.

Bedre tider, men..

Adobe har dog fået langt mere fokus på sikkerheden, hvilket understreges af, at firmaets sikkerhedsafdeling har fordoblet kapaciteten gennem de sidste par år.

"Firmaet kan ikke ignorere, at de forbindes med ringe sikkerhed, det er en umulighed i dag, hvor både pressen og sikkerhedsbranchen er så åbenmundede," siger Peter Kruse.

"Producenterne har også en stor medansvar, og når de tjener penge på brugerne, skal de også sørge for at tingene er i orden."

Trods opstramningerne vurderer Peter Kruse, at vi kommer til at se flere sårbarheder i den kommende tid.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere