Artikel top billede

Så mange penge net-handler danskerne for

Danskerne sælger og køber varer online hos hinanden for milliarder. Se her, hvor mange penge, der skifter hænder mellem private.

Læs også: Helt vildt: Danskerne skovler milliarder ind fra nettet.

Danskerne er helt vilde med at handle hos hinanden.

I 2010 købte danskerne varer af hinanden for mere end 70 milliarder kroner gennem online-rubrikannoncer på blandt andet dba.dk og lignende handels-sites.

Det viser en ny rapport lavet af The Boston Consulting Group på vegne af Google.

Rapporten - 'Danmark online - Hvordan internettet forvandler den danske økonomi' - forsøger at give et øjebliksbillede af, hvordan dansk økonomi tager sig ud, her 30 år efter fremkomsten af internettet og små 20 år efter de første danske web-domæner dukkede op.

DBA er mest brugte

Og vi har sandelig taget net-mediet til os som yndlingshandelsplads. Især benyttes Den blå Avis flittigt, og dba.dk har 1,1 millioner brugere og er det ottende mest besøgte site i Danmark.

Dba.dk spurgte i en undersøgelse sine brugere  om, hvorvidt de sparer penge ved at handle brugte ting og sager, og 250.000 svarede, at de sparer mellem 50 og 80 procent. 

Først tjekke, så købe 
Danskerne er også ualmindelig flittige til at bruge nettet til at tjekke varer, inden de bliver købt.

Og det er slet ikke ualmindeligt, at varerne på nettet i sidste ende bliver købt i detailhandlens fysiske forretninger.

I 2010 blev der handlet varer for 50 milliarder kroner i fysiske butikker, efter køberne først havde vurderet mulighederne på nettet.

At tjekke på nettet og købe i den fysiske butik står for 85 procent af værdien af den faktiske e-handel.

For danskernes vedkommende finder 69 procent deres varer ved hjælp af søgemaskiner.

To tredjedele af online-shopperne siger, at det er for at spare penge, de handler og orienterer sig på nettet, og næsten halvdelen (47 procent) benytter en prissammenligningstjeneste som pricerunnner.dk, kelkoo.dk og edbpriser.dk, inden de træffer beslutning om at købe varer.

Læs også: Helt vildt: Danskerne skovler milliarder ind fra nettet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere