Artikel top billede

CSC ansætter 40 indere under lockout af 120 ansatte

Fagforbundet Prosa kalder ansættelsen af 40 indere "en ekstrem provokation." Inderne skal oplæres i drift af mainframe-systemerne.

It-giganten CSC har midt i lockouten af 120 medarbejdere ansat 40 indere, som fra 1. april skal oplæres i driften af firmaets mainframe-systemer.
 
Det siger Prosas næstformand, Hanne Lykke Jespersen.  
 
Medarbejderne på driften af mainframen blev mandag morgen af firmaets ledelse orienteret om ansættelsen af inderne. 

I forbindelse med oplæringen af de 40 indere skal et antal CSC-medarbejdere i driften forlade deres plads hos CSC på Retortvej og flytte til Engvej.  
 
"Det handler om, at de skal lave vidensoverdragelse for at forsøge at imødegå vores konflikt," siger Hanne Lykke Jespersen. 

Vil beskytte kunder under konflikt

Hos CSC har director og leder af firmaets forhandlingsudvalg i konflikten med Prosa, Lene Christensen, tidligere udtalt, at firmaet forbereder sig på en fremtid uden fredsaftale med Prosa fra 1. juni. 
 
"For at kunne servicere vores kunder - også under en eventuel udvidet konflikt efter første juni - har CSC (..) taget en række initiativer, der skal sikre vores ydelser til kunderne for dermed at beskytte kundernes forretning, også uden en fredsaftale," sagde hun som kommentar til en række anonyme jobopslag, som CSC-medarbederne mente at genkende deres egne job i.
 
Ekstrem provokation
Hos Prosa, der ellers har været til flere fredsmøder med CSC i løbet af den sidste uge, fortæller næstformand Hanne Lykke Jespersen, at man som udgangspunkt anerkender CSC's ret til at forberede sig på en konflikt.

Men alligevel ser man ikke med milde øjne på ansættelsen af inderne.
 
"Det her anerkender vi ikke. Det er jo klart, at det er en ekstrem provokation, som vi må finde ud af, hvordan vi svarer igen på," siger Hanne Lykke Jespersen.    
 
Hun fortæller, at fagforbundet har henvendt sig til Udlændingeservice i sagen, fordi offentlige myndigheder ifølge Prosa skal forholde sig neutralt til konflikter.
 
Hun peger på, at eksempelvis Jobcentrene i forhold til den danske arbejdsmarkedslovgivning ikke selv må medvirke til at underminere en konflikt ved at sende folk ud i arbejde som er konfliktramt.  
 
"Vi har sagt til Udlændingeservice, at vi forventer dette også gælder dem," siger siger Hanne Lykke Jespersen, og fortæller, at styrelsen med henvisning til loven har afvist dette. 
 
Netop striden om vidensoverdragelse, der tidligere har resulteret i en sit-down-aktion og et aflyst møde hos CSC, er på dagsordenen, når CSC og Prosa torsdag modtager en afgørelse i Arbejdsretten.  
 
Computerworld har forelagt en række spørgsmål til sagen for CSC, men virksomheden har ikke ønsket at svare på spørgsmålene.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere