Artikel top billede

Office-konkurrent sejler i hård medvind

Efter at en fraktion brød ud af OpenOffice-folden og søsatte en ny kontorpakke, er det gået stærkt, og LibreOffice ser nu yderst levedygtig ud.

Læs også:
LibreOffice: Sådan vil vi slå Oracles OpenOffice

Ny gratis OpenOffice-kontorpakke får nyt navn

The Document Foundation, der er en uafhængig forening stiftet af tidligere medlemmer fra OpenOffice.org, har overstået de første børnesygdomme og ser nu ud til at strutte af sundhed.

Mange udviklere var utilfredse med den måde, som Oracle kørte OpenOffice-projektet på, og derfor brød de med database-giganten og startede deres eget projekt omkring kontorpakken, der fik navnet LibreOffice.

The Document Foundation har netop rundet en levetid på seks måneder, fonden er etableret med næsten 100.000 euro - svarende til godt 750.000 kroner - og så er den første version af LibreOffice blevet frigivet.

"Fonden er oprettet i troen på, at den kultur, der kommer ud af en uafhængig fond, bringer det bedste frem i bidragydere og vil levere den bedste software til brugerne," forklarer Leif Lodahl, der er den danske talsmand bag LibreOffice.

Fra 0 til 100 på fire måneder

Blot fire måneder efter bruddet med Oracle kom den første produktionsmodne version af LibreOffice på nettet til download, og siden har The Document Foundation udviklet to bug-fix releases.

Derved opfyldes ambitionerne om at udgive en rettet version af kontorpakken hver måned. Brugerne har kvitteret ved at hente kontorpakken 1,3 millioner gange.

LibreOffice i version 3.3.3 er i øjeblikket på arbejdsbordet og kommer om en måned.

Gratis studenterhjælp

Der er også anerkendelse fra kollegaerne i branchen, senest har Google annonceret, at LibreOffice er blevet valgt som mentorprojekt for det årlige Google Summer of Code (GSoC), der giver adgang til at ansætte kode-studerende i sommerferien.

Google Summer of Code er et projekt, som giver studerende penge for at udvikle open-source software.

Hvad udviklingskapaciteterne skal bruges til er endnu ikke fastlagt.

"Men vi glæder os meget til i forsommeren at offentliggøre hvilke projekter, der helt konkret bliver gennemført i år," lyder det fra Leif Lodahl.

Læs også:
LibreOffice: Sådan vil vi slå Oracles OpenOffice

Ny gratis OpenOffice-kontorpakke får nyt navn




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere