Artikel top billede

Mistanke om tal-fusk skaber vrede hos CSC-ansatte

Mistanke om regnskabsfusk for 430 millioner kroner skaber vrede hos danske CSC-ansatte, der er i konflikt. Læs her hvorfor.

De seneste dages afsløringer af mistanke om massivt regnskabsfusk hos CSC på 430 millioner kroner har sat sindene i kog blandt de danske CSC-ansatte.

Medarbejderne, der er midt i en arbejdskamp mod ledelsen, hvor våben som strejke og lockout er taget i brug, kæder nemlig regnskabsrodet direkte sammen med konflikten.

Det fortæller Hanne Lykke Jespersen, der er næstformand i Prosa. 

"Medarbejderne synes, at ledelsen jokker rundt i det, mens det er dem der skal betale," siger hun.

Næstformanden sætter flere ord på. 

"De er da vrede over, at ledelsen ikke gør deres job ordentligt. Og at nogle af dem (lederne, red.), der bliver sparket ud, får penge med på vejen. Og medarbejderne er vrede over, at det er dem, som kommer til at betale," siger næstformanden. 

Mens der bliver "skaltet og valtet" med virksomheden, bliver regningen sendt til de ansatte, forklarer Hanne Lykke Jespersen.

"For der kommer jo en regning, når man ikke kører sin virksomhed på en fornuftig måde," siger hun.
 
En del af CSC-medarbejderne giver udtryk for deres vrede i et debatforum på fagforbundets Prosas hjemmeside. Her kommer medarbejdernes meninger imidlertid kun til udtryk anonymt.

Men det er ikke så underligt, mener Hanne Lykke Jespersen.
 
Hun peger på, at det ganske enkelt er for farligt i forhold til ansættelsesforholdet hos CSC, at adressere sin vrede offentligt. 
 
"Det er jo noget med, at man gerne vil beholde sit job," siger hun og forklarer, at hun har forståelse for, at medarbejderne at være anonyme.  
 
Hun mener, at anonymiteten dermed ikke dækker over, at de vrede medarbejdere er bange for at stå ved kritikken, men over, at det er farligt i forhold til jobbet.

Sure debattører

I debatforummet på Prosas hjemmeside raser debattørerne.

"Nu har jeg hele dagen siddet og læst om regnskabsrod, regnskabsfusk, undersøgelser, og et ord er da sprunget frem i mine øjne, nemlig ordet FORSÆTLIGHED," skriver en debattør, der kalder sig "En alvorlig sur CSC'er".

Læs mange flere indlæg her.

Sagen efterforskes i øjeblikket af det amerikanske børstilsyn.

Desuden har CSC iværksat en såkaldt forensic-undersøgelse, der skal laves af uvildige revisorer.

CSC oplyser gennem firmaets eksterne pressebureau, at firmaets tidligere oplysninger om regnskabsforhold ikke har nogen sammenhæng med eller indflydelse på den aktuelle konflikt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere