Artikel top billede

Microsoft-stifter: Sådan forsøgte Gates at snyde mig

I ny erindringsbog langer Microsoft-medstifter Paul Allen ud efter Bill Gates, som han stiftede Microsoft med. Gates er noget af en lumpen karl, mener Allen. Se her hvorfor.

Der er hårde ord til Microsoft-stifter Bill Gates fra hans ungdomskammerat og med-grundlægger af Microsoft, Paul Allen, i dennes kommende erindringsbog, Idea Man.

I bogen langer Paul Allen ifølge Financial Times ud efter Bill Gates, som Paul Allen beskriver som et altid aggressivt konkurrencemenneske med en ikke altid lige sund forretningsmoral

Paul Allen skriver desuden, at Bill Gates' behandling af medarbejderne altid har været meget krævende, ligesom den er foregået i en tone på grænsen til det nedgørende.

Tørres af Bill Gates

I bogen skriver Paul Allen, at han havde regnet det for naturligt, at de to kammerater og ligeværdige stiftere af Microsoft skulle dele selskabet med en ejerandel på 50 procent til hver.

Bill Gates argumenterede imidlertid meget ihærdigt for, at han skulle have 60 procent af selskabet. Senere ville Bill Gates have, at den mundtlige aftale blev ændret én gang til, så han scorede en ejerandel på 64 procent.

"Jeg har ellers altid lært, at en aftale er en aftale og et ord et ord, men Bill var mere fleksibel: Han mente, at man altid kunne genforhandle aftaler, indtil de var underskrevet og lå på tryk," skriver Paul Alllen.

Ud på et sidespor

Han skriver desuden, at det kun var via en tilfældig opdagelse af et Word-dokument i en computer, at han blev klar over, at Bill Gates ville tilbyde den dengang ukendte Steve Ballmer bedre vilkår, end de to partnere havde aftalt, for at lokke Ballmer over til selskabet.

Ligeledes beskriver han, hvordan han overhørte en samtale mellem Ballmer og Gates, hvor de brokkede sig over, at Paul Allen ikke var særlig aktiv i selskabet, da han blev behandlet for kræft.

Her drøftede Ballmer og Gates måder, hvorpå de kunne udvande Paul Allens ejerandel, skriver han.

"Jeg var med at til at grundlægge selskabet og var stadig med i direktionen, selv om min sygdom begrænsede mig. Og nu planlagde min partner og min kollega at snyde mig. Det var ren og skær lejesoldats-opportunisme," skriver han.

Paul Allen skriver desuden, at Microsoft efter hans mening helt har mistet sin retning og kurs, efter Steve Ballmer har overtaget tømmerne.

Han mener, at Microsofts kultur - der er baseret på hurtigt at kopiere konkurrenterne - har spillet totalt fallit i en verden, der er domineret af smartphones og webservices.

Scorede milliarder af kroner

Paul Allen forlod Microsoft i 1983 og har siden levet i sus og dus som en af jordens 40 rigeste personer med en personlig formue på omkring 71 milliarder kroner.

Bill Gates har i mange år været verdens rigeste mand, men har i de seneste år arbejdet fuld tid på at forære sin formue væk via sin velgørende fond.

Financial Times har bedt Bill Gates forholde sig til de til konkrete beskyldninger i bogen, men det ønsker han ikke.

Han vil dog godt komme med en generel udtalelse:

"Min erindring om mange af de pågældende begivenheder adskiller sig nok fra Pauls. Jeg sætter stor pris på hans venskab og de store bidrag, som han har ydet til verden og til Microsoft," lyder det fra Bill Gates.

Bogen, Idea Man, udkommer på det amerikanske marked i april.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere