Artikel top billede

(Foto: Foto: iStockphoto (brugeren Spannerdude))

Her kommer de fleste phishing-mails fra

En ny rapport fra IBM viser, at antallet af phishing-angreb i 2010 var drastisk lavere end i de to foregående år, men der fiskes stadig.

Computerworld News Service: Antallet af phishing-angreb faldt i 2010 til under en fjerdedel af niveauet de foregående to år, viser tal fra IBM's årlige rapport om it-trusler og -risici.

Sidste år bød dog stadig på masser af spam.

Analytikerne fra IBM er ikke sikre på, hvorfor phishing er på retur, selvom pågribelsen af en stor rumænsk phishing-bande i maj sidste år sandsynligvis har haft noget at gøre med det, fortæller Tom Cross, der er analytiker hos IBM.

I over halvdelen af tilfældene er det stadig finansinstitutioner og deres kunder, der er mål for phishing, oplyser rapporten. Andre angreb går målrettet efter auktioner, onlinebetaling og offentlige instanser.

Det mest udbredte indhold i emnefeltet i phishing-e-mails er med ni procent: "Alert - Verification of Your Current Details" eller på dansk: "Sikkerhedsadvarsel - bekræft dine aktuelle oplysninger".

Et af de mest ejendommelige emnefelter tæller tre procent og lyder: "Welcome to Very Best Baking!" Her betyder tastefejlen i det sidste ord, at der tilsyneladende bydes velkommen til det allerbedste inden for bagning frem for den bedste måde at foretage sine bankforretninger (banking).

De fleste phishing-URL'er stammer fra følgende lande: Rumænien med 18,8 procent, USA med 14,6 procent, Kina med 11,3 procent, Sydkorea med 9,8 procent og Storbritannien med 7,2 procent.

IBM har dog fundet frem til, at de største oprindelseslande for phishing-e-mails er: Indien med 15,5 procent, Rusland med 10,4 procent, Brasilien med 7,6 procent, USA med 7,5 procent og Ukraine med 6,3 procent.

IBM bemærker, at det stadig er de samme fire lande, der dominerer på denne liste, hvor det kun er deres indbyrdes placering, der er ændret en smule siden året før, mens Ukraine dog er ny på Top 10-listen over oprindelseslande for phishing-e-mails.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere