Artikel top billede

Få en krypteret harddisk og hold snushaner væk

Med gratisprogrammet Truecrypt bliver din computers harddisk - eller dele af den - en sikker bankboks, som kun er tilgængelig, hvis du har den rette nøgle. Få en genial løsning til de mest følsomme oplysninger her.

Få en krypteret harddisk og hold snushaner væk

Måske er din computer udstyret med toptunede sikkerhedsprogrammer, der kan holde cyberkriminelle stangen, men din harddisk er stadig udsat for snushaner - især hvis de har direkte adgang til din pc.

Hvis du vil sove roligt om natten, kan det være en relativt lettilgængelig løsning at benytte det gratis program Truecrypt, der kan kryptere alt lige fra en hel harddisk til en partition på en harddisk eller en USB-nøgle.

Truecrypt er såkaldt donationware. Programmet er gratis at benytte, ligesom almindelig open source-software, men udviklerne modtager gerne donationer, hvis du vil støtte fremtidig udvikling af programmet.

Sådan gør du

Truecrypt kan hovedsageligt benyttes på to måder; du kan for det første oprette en krypteret "bankboks" på en eksisterende harddisk-partition, der efterfølgende vil optræde som en fil på harddisken.

Når filen er oprettet, kan den initialiseres på linje med et almindeligt Windows-drev. Du kan læse fra og skrive til drevet, mens Truecrypt arbejder diskret i baggrunden.

Du skal naturligvis have et kvalificeret password og/eller en nøglefil, hvis du vil tilgå det krypterede drev. Husk at krypteringen aldrig er bedre end det kodeord, du vælger. Det kan også være en god idé at indstille programmet til automatisk at afbryde tilkoblingen af det krypterede drev, når du ikke benytter computerne, da det ellers vil være en smal sag at gå på datarov.

Alternativet er at kryptere en hel partition - enten et data- eller system-drev.

Fælden klapper naturligvis, hvis du skulle risikere at glemme dit krypteringspassword, så vær varsom, inden du går til værks.

Det kan være meget tidskrævende at kryptere en hel harddisk, så du gør klogt i at afsætte timer i spandevis, inden du går til makronerne.

Hent det gratis Truecrypt her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere