Artikel top billede

It-selskab erkender og beklager porto-regnefejl

It-selskabet Basware erkender at have begået en fejl i beregningerne af konsekvenserne af Post Danmarks portostigninger.

Læs også: Posten raser over it-firmas angreb på portoen

Det bliver alligevel ikke 466 millioner kroner dyrere for danske virksomheder, at Post Danmark per 1. april har hævet portopriserne.

Det bliver kun godt 80 millioner kroner dyrere - og det gør det nok heller ikke.

Forvirret?

Jo tak, for i it-virksomheden Baswares oprindelige beregning har virksomheden forudsat, at alle fakturaer sendes ud i C4-kuverter. Det gør de nok ikke, men lad gå.

Til gengæld har Basware i sin beregning ladet portoprisen for et C4-brev op 50 gram stige fra 6,50 kroner til 16 kroner.

Og det gør prisen ikke.

Et C4-brev op til 50 gram bliver 1,50 kroner dyrere at sende, hvis man bruger frimærker. Benytter man frankeringsmaskine stiger prisen med en krone. Og benytter man sig af fortrykte PP-kuverter, Porto Payé, som mange virksomheder faktisk gør, stiger prisen slet ikke.

For de, der bruger frimærker, stiger prisen på et C4-brev på op til 50 gram fra 6,50 kroner til otte kroner.

For den private bruger bliver det altså dyrere at sende en C4-kuvert op til 50 gram, men for mange virksomheder vil prisen være den samme.

Eller ligefrem mindre, hvis virksomheden vælger at sende C4-brevet som B-post, der har leveringstid på to til tre dage.

Man folder da breve

Forudsætter man i stedet, at virksomhederne sender deres fakturaer som standardbreve op til 50 gram, som mange rent faktisk gør, stiger prisen halvanden krone for breve, der frankeres i en frankeringsmaskine, til 6,50 kroner, og en enkelt krone for virksomheder, der benytter PP-løsningen, til 6,00 kroner.

Som Post Danmarks markedsudviklingschef, Claus Madsen, siger:

"C4? De regner med, at virksomhederne ikke folder papiret? Vores kunder har foldet fakturaer siden 2003, da vi indførte formattaksering, hvor prisen steg, hvis papiret ikke blev foldet. Jeg kan love dig, at papirerne bliver foldet."

Den private forbruger må punge ud med otte kroner for et sådant brev, der indtil 31. marts i år kostede 5,50 kroner.

Basware, der har læst forkert i Post Danmarks nye portopriser, er ikke stolte af situationen.

"I vores beregning af hvad portostigningen kommer til at koste de store virksomheder i Danmark, har vi taget udgangspunkt i, at en faktura sendes i en C4-kuvert, og at brevet vejede mere end 50 gram. Post Danmark har gjort os opmærksom på, at disse breve vejer under 50 gram, og at vi derfor har benyttet den forkerte portotakst. Med den nye portotakst på 8 kroner i stedet for 6,50 kroner bliver ekstraregningen heldigvis under 80 millioner kroner, og ikke 466 millioner kroner - altså knap så stor, som vi regnede med. Vi skal derfor beklage fejlberegningen overfor læserne og Post Danmark," lyder det fra Basware.

Et par millioner sparet

Uanset regnefejl og portostigninger- og nedsættelser er mange virksomheder dog tilfredse med at spare penge med elektroniske faktuarer.

I eksemplet med medlemsforeningen i værktøjsbranchen Topco, anslår administrerende direktør Finn Larsen, at Topco sparer mellem 200.000 og 300.000 kroner alene i porto og papir ved at have forladt de manuelle fakturaer.

Topco har investerede mellem 600.000 og 700.000 kroner i at udvikle deres faktureringsystem, der for længst er tjent hjem.

Når han tæller alle sine medlemsforretninger med, sparer de tilsammen mellem 1,5 og 2 millioner kroner på porto alene.

"Man kan da godt forstå, at Posten har det svært. For vi er jo ikke de eneste, der gør det her," siger Finn Larsen.

Læs selv mere om Post Danmarks portostigninger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere