Artikel top billede

"Cloud computing løber gennem hele it-branchen med lynets hast. Konceptet, der giver alle adgang til alle applikationer overalt, har et enormt potentiale," siger videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen. (Foto: Foto: Mikael Rieck)

100 Mbit per sekund er en borgerret

Ministeren har sagt det før og gjorde det igen på konferencen Forretningssystemer 2011: "Vi satser på Generation C, og en bredbåndsforbindelse på 100 Mbit per sekund er en borgerret."

Tivoli Kongrescenter i København lagde lokaler til, da konferencen Forretningssystemer 2011 blev afholdt i dag.

Åbningstalen blev holdt af videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K), der både talte om 100 Mbit/s netværksforbindelser og en helt ny generation af unge mennesker, Generation C.

"Generation C er den nye generation, hvor C'et står for Connected. Den har fået it og internet ind med modermælken, og det er der mange åbenlyse fordele ved," sagde ministeren blandt andet.

Ideen er, at de unge mennesker, som slubrede bits og bytes i sig som spæde, skal danne fundamentet for Danmarks digitale udvikling. Vi er produktivitetsmæssigt sakket agterud i nogen tid, men ifølge ministeren er vi igen på vej frem, og her har investeringer i it en positiv effekt.

"Men Danmarks position som digital spydspids kan kun fastholdes, hvis både private virksomheder, kommunerne og staten fokuserer på at realisere den ambition," sagde videnskabsministeren.

100 Mbit/s en borgerret

Ministeren har tidligere talt om, at alle danskere i 2020 skal have adgang til netværksforbindelser med en kapacitet på
minimum 100 Mbit/s, og at det kræver en "digital infrastruktur i verdensklasse".

Faktisk kategoriserer regeringen nærmest en hurtig forbindelse som en borgerret, men hvordan målet skal nås, afslørede ministeren ikke i denne omgang. Hun fortalte dog, at eksempelvis SKAT er pænt fremme i de teknologiske sko ved at besvare borgernes spørgsmål via små-sætnings-tjenesten Twitter.

Konferencen handlede om forretningssystemer og om i hvor høj grad alskens forretningsløsninger kan effektivisere organisationen og maksimere profitten.

På trods af de magre år, vi har været igennem, er der forsat mange spillere på det danske marked. Fra Microsofts C5 og Winfinans i den lave ende af markedet til Visma i midten og SAP og Oracle i den høje ende.

De mange spillere vinder også mange ordrer ifølge Herbert Nathan, som rådgiver omkring ERP.

Han er direktør for rådgivningsvirksomheden HerbertNathan & Co. og en af arrangørerne af konferencen Forretningssystemer 2011.

Herbert Nathan afslørede på konferencen, hvad han opfatter som de 10 væsentligste ERP-tendenser:

1. Konsolidering på leverandørsiden - men systemerne lever videre
2. Større branchefokus og konvergering imellem branchesystemer og ERP
3. Større fokus på udbygning af partnerkanaler
4. Systemerne bliver mere procesværktøjsorienteret
5. Cloud computing/SaaS - dog kun i den lave ende endnu
6. Rollebaseret og mere intuitiv brugergrænseflade
7. Agil implementering med flere værktøjer
8. Selvbetjeningsfunktioner og mobil adgang via smartphones/tablets
9. Større udbud af business intelligence-værktøjer
10. Integrationsplatforme som leverance fra ERP-leverandøren selv.

Med henvisning til punkt nummer 10 sagde Nathan:

"Det bliver også mere almindeligt, at leverandørerne selv tilbyder et integrationslag under applikationen, som binder den sammen med leverandørens egne andre produkter og andre leverandørers produkter."

Ifølge arrangørerne (Berlingske Nyhedsmagasin, HerbertNathan & Co., Erhvervsbladet.dk, ØkonomiForum, IDG Danmark) har konferencen 500 deltagere, 30 udstillere, 25 indlæg og fem såkaldte 'battles', hvor et par leverandører konkurrerer om at have leveret den bedste løsning til en viksomhed målt på forskellige parametre.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere