Artikel top billede

Vi køber "fede klienter" til det, der ikke skal i skyen

Desktoppe, bærbare og de mere traditionelle anvendelser af servere er trods cloud computing og øget fokus på mobilitet endnu ikke ude af billedet.

Computerworld News Service: På trods af fremkomsten af cloud computing og den tynde klient satser Intel fortsat på en stigende vækst i efterspørgsel på kraftige desktop-pc'er og servere.

Under præsentationen af Intels seneste vPro-processorer i Sydney i sidste uge nævnte Intels chef for salg til store virksomheder, Andrew MacLean, desktop-virtualisering som en ud af flere årsager til det fortsatte behov.

Ydelsen af de ny vPro-chip kan selektivt drosles ned, ved at man justerer processorens klokfrekvens, antallet af aktive processorkerner samt balancen mellem grafikberegning og almindelig databeregning i forhold til behovet og for at spare på strømmen.

"Det giver virkelige besparelser," siger MacLean. "Det er tale om op til hundredvis af kilowatttimer per bruger per år."

Denne anden generation af Intel Core vPro i5-processor kan øge ydelsen af forretningsprogrammer med op til 60 procent, øge ydelsen ved multitaskning med op til 100 procent og ydelsen ved datakryptering med op til 300 procent i forhold til de oprindelige vPro-processorer, hævder Intel.

Det øgede behov for kryptering er en konsekvens af den stigende brug af mobile enheder. Flere bærer rundt på bærbare med følsomme data, hvilket nødvendiggør kryptering både af lagret data og af data under overførsel i tilfælde af eksempelvis industrispionage eller tyveri.

Det er også muligt via fjernadgang at gøre bærbare med de nye processorer uanvendelige, hvis de mistes eller bliver stjålet.

Den fortsatte efterspørgsel på mere og mere kraftige desktoppe og bærbare tjener ifølge Intel en i forvejen etableret tendens til at køre flere virtuelle maskiner på den samme hardware med det formål at adskille personlige og arbejdsrelaterede data og programmer i separate, virtuelle "kasser" eller for at kunne midlertidigt streame et image af en komplet maskine inklusiv styresystem fra en server.

Ikke død endnu

Det er et tilbagevendende tema, om desktoppen og den bærbare med fuld funktionalitet står for døden, fortæller chef for marketing til store virksomheder Daniel Anderson til Computerworlds søstermedie i New Zealand under lancerings-begivenheden.

I løbet af årene er tynde klienter, cloud computing og endda netbooks blevet forudset som den teknologi, der endelig skulle gøre det af med den almindelige personlige computer.

"Men det er ikke sket endnu."

Behovet for lagring og behandling af video- og andre mediefiler bidrager også til det fortsatte behov for kraftige desktoppe og bærbare, påpeger både uafhængige analytikere og medarbejdere fra Intel ved lanceringen.

Intel imødekommer dog også fortsat servermarkedet blandt andet i forhold til missionskritiske applikationer og cloud-datacentre med de to nye Xeon-modeller E3 og E7, der lover op til 40 procents forbedringer i forhold til tidligere Xeon-chip.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere