Artikel top billede

Din næste iPad kan have hybridskærm

Skærmen på den næste version af iPad vil muligvis inkludere egenskaber fra elektronisk papir.

Computerworld News Service: Skærmen på fremtidige versioner af Apples iPad og andre iOS-enheder vil muligvis blive en hybrid mellem elektronisk papir og almindelig skærmteknologi, hvis man skal dømme efter en patentansøgning offentliggjort af U.S. Patent and Trademark Office.

Denne nye form for skærm vil selv kunne bedømme det viste indhold og automatisk skifte mellem e-ink til læsning og almindelige skærmteknologier med fuld farvegengivelse såsom LCD til visning af video og anden indhold, så det ifølge patentansøgningen bliver muligt at optimere visningen af forskellige typer af indhold samtidigt.

Apples nylige patentansøgning blev først offentliggjort af Apple Insider.

E-bogslæserens endeligt?

Den største fordel, de specialiserede e-bogslæsere såsom Kindle har i forhold til andre mobile enheder, er anvendelsen af de såkaldte e-ink-skærme, der imiterer kvaliteterne fra almindeligt papir. Enheder med skærme af sådan elektronisk papir kræver ikke bagbelysning og er lettere at læse fra selv i solskin. Normale skærme fra tablet-pc'er med fuld farvegengivelse kommer til sammenligning hurtigt til kort i stærkt solskin.

Hvis Apples nye skærmkoncept nogensinde bliver til virkelig, har den potentialet til at gøre det af med specialiserede e-bogslæsere såsom Amazons Kindle og Sonys Reader. Hvorfor bære rundt på både en e-bogslæser og en multifunktionel enhed, når man kan få det bedste fra begge verdener i en og samme enhed?

En fordel, som e-bogslæserne dog forsat vil have - i hvert fald foreløbigt - er vægten. Amazon Kindle (på nær Kindle DX-modellen) vejer kun omkring 230 gram, mens den letteste udgave af iPad 2 vejer 601 gram.

Selvom Apple nu har indgivet en patentansøgning angående denne slags hybridskærme, er det stadig for tidligt at sige, om Apple nogensinde vil lancere et produkt med en sådan skærm. Det er dog en interessant idé, som kan reducere antallet af mobile enheder, det giver mening at tage med på eksempelvis rejser, hvor det ellers kan blive brugbart med både en tablet-pc og en e-bogslæser.

Men selv hvis Apple faktisk producerer en iPad med en sådan e-ink/LCD-skærm, skal man nok ikke regne med, at navnet Kindle bare forsvinder igen. Der går i øjeblikket rygter om, at Amazon arbejder hårdt på sin egen Android-baserede tablet-pc.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere