Artikel top billede

Her er regeringens it-planer frem mod 2020

It bliver en redningsplanke i regeringens reformpakke frem mod 2020. Se regeringens konkrete it-planer her.

Læs også:

Danskerne tvinges til online-selvbetjening i 2012

Nu begynder den offentlige jagt på it-svage danskere 

Tirsdag blev statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) økonomiske reformpakke frem mod 2020 lagt ud til den danske befolkning.
 
"Regeringen præsenterer med Reformpakken 2020 det solide fundament, der kan bringe Danmark helt ud af krisens skygge," lyder indledningen på den 334 sider tykke redningsreform, der indeholder flere passager med løfter om øget digitalisering i Danmark. 
 
Træder på it-speederen
Regeringen skriver i sin reformpakke, at den vil arbejde hen i mod effektiviseringstiltag på tværs af kommuner og regioner. 

Det skal blandt andet ske ved hjælp af digitale løsninger, som kan automatisere arbejdsgange, sikre sammenhæng på tværs af sektorer og lette borgerens kontakt med det offentlige.
 
"Indsatsen med digitalisering i den offentlige sektor intensiveres. Provenugevinsterne kan anvendes i takt med, at de realiseres," hedder det blandt andet i rapporten.

Vi må vente

Her bliver der samtidig peget på, at gevinsterne kan bruges på kerneområder som eksempelvis uddannelse, sundhed og socialområdet, hvor der også skal indføres velfærdsteknologi for at sikre besparelser og øget borgerservice. 
 
Hvilke konkrete automatiserede arbejdsgange og velfærdsteknologier danskerne bliver mødt med i de næste 10 år, skriver regeringen derimod ikke så meget om i sin reformpakke. 

Svar på de spørgsmål kunne dog komme inden for et par uger, når regeringen, KL og Danske Regioners digitaliseringsstrategi for det offentlige frem til 2015 kommer ud af trykken. 
 
Obligatorisk selvbetjening
Af mere håndfaste digitaliseringstiltag i Reformpakken 2020 peger regeringen på, at der i selvbetjeningsløsninger ligger et effektiviseringspotentiale, der endnu ikke er blevet realiseret.
 
"Dette effektiviseringspotentiale skal blandt andet realiseres ved, at selvbetjeningsløsninger bliver mere simple og lettere tilgængelige, samt at det skal være obligatorisk at anvende udvalgte digitale løsninger," hedder det i reformpakken.
 
Samtidig skal der arbejdes mere målrettet med at udbrede digitaliseringen til velfærdsområder via blandt andet ABT-fonden, som i perioden 2009 til 2015 har fået tilført tre milliarder kroner. 

Her fremhæver regeringen eksemplet med Det Fælles Medicinkort, som gør det muligt for læger, sygeplejersker og andet sundhedspersonale at se en patients medicinhistorik på computerskærmen og dermed reducere tiden til medicinering og medicineringsfejl.

Læs også:

Danskerne tvinges til online-selvbetjening i 2012

Nu begynder den offentlige jagt på it-svage danskere




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere