Artikel top billede

Foto: Jens Møller Nielsen (Foto: Jens Møller Nielsen)

Hjertekammeret i Danmarks internet får ny adresse

Nu etableres der et nyt internet exchange-knudepunkt for Danmarks internettrafik. Se her hvorfor det er tvingende nødvendigt at gennemføre manøvren.

Forstadsbyen Ballerup vest for København har længe været Danmarks svar på Silicon Valley, og nu får byen endnu en attraktion til teleselskaber og digitale indholdsleverandører.
 
For Danish Internet Exchange (DIX) etablerer nu endnu et internet-knudepunkt i Danmark hos colocation-virksomheden Interxion i Ballerup, der skal sikre redundans og flere forbindelser i det hastigt voksende internetværk.
 
"Internettrafikken er stigende, også i Danmark, og derfor er det nødvendigt med en udbygning af vores faciliteter for at kunne svare på efterspørgslen," forklarer underdirektør Martin Bech fra UNI-C, der driver DIX'en, og som er en styrelse under Undervisningsministeriet.
 
Sådan fungerer det
DIX'en er kort fortalt en switchbaseret central, hvor omkring 50 internetudbydere udveksler trafik.
 
Så når eksempelvis en Telenor-kunde sender en mail til en TDC-kunde, bliver han sendt til DIX'en og derigennem routet over på TDC's netværk i en dataudveksling - en såkaldt peeringaftale - der normalvis er gratis.
 
Det første internet-knudepunkt blev etableret i 1994 og står på Danmarks Tekniske Universitet (DTU) i Lyngby, hvor UNI-C driver DIX. Den fortsætter med at køre videre, selv om den nu får den en tvillinge-DIX i Ballerup. 

Udover DIX'erne i Lyngby og i Ballerup oprettede Nianet (en sammenslutning af 17 el-selskaber) sidste forår en pendant til Danish Internet Exchange ved navn EnergIX.
 
Billigere for Ballerup-virksomheder
Martin Bech fra UNI-C fortæller, at med etableringen af endnu et internet exchange-punkt i Ballerup vil lokale virksomheder kunne trække forbindelsen direkte til Interxions hosting-center frem for til den allerede eksisterende DIX i Lyngby.
 
"Afstanden vil i så fald blive kortere og dermed også billigere," siger Martin Bech.
 
Han fortæller, at der hidtil ikke har været stemning blandt DIX'ens omkring 50 medlemmer for at etablere en ekstra DIX, men Interxion holder indtil videre hånden økonomisk under projektet.
 
Målet er flere kunder
Hos Interxion er målet at kunne tilbyde nuværende og fremtidige kunder en unik mulighed for at være tæt på Danmarks andet helt store trafikudvekslingspunkt.   
 
"Vores aftale med DIX'en betyder, at vi nu skaber et helt unikt miljø for disse kunder, der får flere hurtige, direkte og økonomiske internetforbindelser til deres løsninger. Jo mere trafik, desto større fordele. Vi forventer dermed en yderligere vækst i kunder inden for hosting, cloud, streaming media," udtaler administrerende direktør Peder Bank, Interxion Nordic, i en pressemeddelelse.

Interxion har nu på europæisk plan i alt 19 internet exchange-aftaler inklusive den, der netop er blevet indgået i Danmark.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere