Artikel top billede

Telia er hårdt presset: Mister massevis af kunder

Færre kunder og lavere salg. Telia er hårdt presset.

En intens krig udspiller sig i øjeblikket på det danske mobilmarked.
 
Især lavprisselskabet Onfone har været med til at trykke priserne ned, og det gør ondt på konkurrenterne, der er tvunget til at sænke priserne. Dermed bliver der trukket værdi ud af mobilmarkedet.
 
Telia er et af de selskaber, som der har været hårdest ramt.
 
Tirsdag udsendte TeliaSonera-koncernen sit regnskab for årets første kvartal, og det viser igen tegn på et faldende salg i Danmark. Således faldt omsætningen i Danmark med syv procent sammenlignet med samme periode et år tidligere.
 
Det er blandt andet færre kunder, der bidrager til det faldende salg, men også en faldende omsætning per kunde trækker ned, trods Telia-kunderne taler mere i telefon.
 
I årets første kvartal omsatte Telias danske mobilforretning for 1,16 milliard kroner.
 
Der er flere nøgletal, som er skyld i faldet. Antallet af kunder faldt i perioden, og selvom kunderne talte mere i årets første kvartal i forhold til et år tidligere, så faldt omsætningen per kunde.

TeliaSonera skriver i regnskabet, at der er "hård konkurrence fra mindre operatører".

Driftsresultatet, EBITDA, i årets første tre måneder endte på 168 millioner kroner. Dermed faldt mobilforretningens overskudsgrad på det danske marked fra 16,9 procent til 14,4. Overskudsgraden bliver målt på, hvor stor en andel driftsresultatet udgør af salget.

Telia rundede kvartalet af med 1,43 million mobilkunder mod 1,49 million et år tidligere. Et fald på fire procent.
 
Fyrede topchefen
Udviklingen for Telia i Danmark medførte i januar, at TeliaSonera-koncernens mobiltopchef, Håkan Dahlström, valgte at fyre Jesper Brøckner som administrerende direktør i Danmark.
I stedet udpegede han Call Me-direktør Søren Abildgaard som ny dansk Telia-chef.
 
Trods de tabte mobilkunder kan Telia i tirsdagens kvartalsregnskab glæde sig over fremgang i antallet af bredbåndskunder, der nu tæller 73.000.

Især er det bemærkelsesværdigt, at selskabets tv-kunder via bredbånd blev fordoblet til 10.000 i forhold til sidste kvartal 2010.
 
Trods fremgang i kundetallet falder omsætningen også i bredbåndsforretningen, og det samme gør overskuddet.

Læs nøgletallene fra Telias regnskab her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere