Artikel top billede

Her er de store vindere og tabere på OS-markedet

Det samlede marked for styresystemer omsætter nu for 157 milliarder kroner om året. Særligt én virksomhed mæsker sig i den voksende kage.

Markedet for styresystemer til både servere og klienter oplevede en vækst på 7,8 procent fra 2009 til 2010, så den samlede omsætning landede på omkring 157 milliarder kroner.

Det konkluderer Gartner i en ny rapport, der ser nærmere på det samlede marked for styresystemer.

Ikke overraskende er det fortsat Microsoft, der æder den største del af kagen med en omsætning på omkring 123 milliarder kroner i 2010 - 8,8 procent mere end året før.

Mens Linux oplevede den største vækst inden for server-styresystemer i det forgange år, var det Apple, der med Mac OS klarede sig bedst på klient-siden.

Ingen af disse kommer dog i nærheden af Microsoft, når det gælder markedsandele. Apple ligger eksempelvis på en markedsandel på blot 1,7 procent af det samlede marked for styresystemer.

Størst efterspørgsel på klient-OS

Ifølge Gartner var det markedet for klient-styresystemer, der voksede mest i 2010 med en vækst på 9,3 procent, mens serverstyresystemerne kun voksede med 5,7 procent.

Microsofts forrretning for Windows til klienter havde en vækst på 9,2 procent, mens server-forretningen opnåede en vækst på 7,5 procent.

"En ny bølge af pc-udskiftninger efter den økonomiske ressession var den største årsag til, at Windows-klient-forretningen klarede sig bedst. Windows 7 opnåede også markeds-accept som efterfølgeren til Windows Vista og XP," lyder det fra Gartner.

Sådan klarer leverandørerne sig:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere