Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Overblik: Så hårdt rammer lukning af Nokia Danmark

950 ansatte i Nokias store udviklingsafdeling i København står snart uden arbejde. Få overblikket over lukningen af afdelingen og de konsekvenser, som den får.

Nokias store udviklingsafdeling i Sydhavnen i København har altid været genstand for stor beundring og stor stolthed.

Afdelingen har været en trækhest i Danmarks bestræbelser på at vise, at landet er i front, når det gælder teknologisk know how og ingeniørmæssig kunnen.

Nu er det slut. Nokias nye koncernchef, canadieren Stephen Elop, har besluttet at flytte rundt på de mange brikker, der tilsammen udgør det mægtige finske selskab, som i høj grad har brug for, at blive rusket op og sendt ud på den rette kurs.

Få overblikket over Nokias lukning af den danske udviklingsafdeling.

Klik på hver enkelt artikel herunder for at få mere at vide.


Nokia lukker i Danmark
Nokias store udviklingsafdeling i Danmark lukker


Her flytter Nokia de danske udviklingsopgaver hen
Nokia flytter med lukningen af den danske udviklingsafdeling de fleste af de danske opgaver om på den anden side af jorden. Se her, hvor de flyttes hen.


Derfor giver Nokia Symbian-udviklingen til Accenture
Nokias overdragelse af Symbian-udviklingen og 3.000 medarbejdere til Accenture kan umiddelbart forekomme en anelse mærkværdig. Men det giver faktisk god mening. Se her hvorfor.


Et dansk flagskib går ned med Nokia-lukning
Nokias store udviklingsafdeling i København har været et dansk flagskib, mener ITEK. Se, hvad den danske tele-ekspertise kan bruges til i fremtiden.


Accenture overtager Nokias kronjuvel
Nokia outsourcer sin Symbian-udvikling til Accenture, som dermed overtager verdens største mobilstyresystem og flere tusinde Nokia-medarbejdere. Læs mere om aftalen her.


Her er fremtiden for Nokia Danmark
Nokia i Danmark forsvinder ind til nærmest ingenting over de næste 18 måneder. Læs her, hvordan de foreløbige planer ser ud.


Nokia Danmark-direktør: Derfor er vi nødt til at fyre
Dagens fyringsopgave er kommet bag på Nokias nye direktør i Danmark, som her peger på hovedårsagerne til, at knap 1.000 Nokia-medarbejdere bliver sat på porten over de næste 18 måneder.


Der er dødstille hos Nokia i Sydhavnen
Nokia-medarbejderne er sendt ud af huset i dag, hvor nyheden om massefyringer ramte den finske mobil-mastodont.


Nokia-lukning i Danmark er en "national katastrofe"
Nokias beslutning om at lukke den danske udviklingsafdeling med næsten 1.000 ansatte er en national katastrofe, mener analytiker.


Nokia kæmper for at holde dødsdømte Symbian i live
Nokia satser på Windows Phone 7 som sin nye platform, men indtil selskabet er klar med nye Windows-telefoner, skal mobilproducenten kæmpe for at holde Symbian-platformen i live.


Nokia præsenterer: Her er hovedvåbnet mod iPhone
Nokia har i smartphone-sammenhæng været et ujævnt bekendtskab, men nu er der nye mobiler fra den finske front


Nokia: Vi har ikke nået bunden endnu
Det vil tage tid, inden Nokia igen kan begynde at bevæge sig fremad, lyder den smertefulde erkendelse fra Nokias bestyrelsesformand.


Derfor styrtdykker Nokia-aktien efter Microsoft-aftale
Er aktieanalytikerne en flok hysteriske kællinger eller er Nokias aftale med Microsoft faktisk en trussel mod Nokia, som aktiekursens fald indikerer?


Overblik: Her er planen, der skal redde Nokia
Nokia står på afgrundens rand. Se her, hvordan selskabet vil redde sig selv.


Nokias salg af telefoner hænger i bremsen
Der er ifølge analytikerne grund til panderynker trods et bestået regnskab fra Nokia. Læs her hvorfor.


Nokia kæmper for at stoppe faldet fra verdens tinder
Nokia skifter både direktør og bestyrelsesformand ud. Situationen er begyndende kritisk for den finske mobilgigant, der kan begynde at se en fremtid, hvor selskabet blot er en som de andre.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere