Artikel top billede

Nu kan du oprette tynde klienter med Windows 7

Med Microsofts kommende WinTPC, en særlig udgave af Windows 7, kan man bruge ældre pc'er som tynde klienter. Se hvordan.

Læs også:

Klap lige hesten inden du virtualiserer din desktop

Codan valgte den store desktop-virtualisering

Ballmer: Tynde klienter yt - her er fremtidens klienter

Microsoft har nu frigivet release candidaten af Windows Thin PC, meddeler selskabet i et blogindlæg.

Microsoft indledte testen af produktet i marts, og siden er WinTPC, som titlen forkortes, blevet mødt med en pæn interesse i følge selskabet.

WinTPC gør det muligt at anvende eksisterende pc'er i organisationen som tynde klienter ved hjælp af en særlig udgave af Windows 7.

Det smarte er, at man dermed kan mindske omkostningerne til de tynde klienter, fordi WinTPC ikke kræver en licens til Windows VDA (Virtual Desktop Access), som man ellers normalt anvender til tynde Windows-klienter.

I stedet kan man nøjes med Microsofts SA (Software Assurance).

Kan bruge ældre maskiner

Fordi maskinen kører som en tynd klient, minimeres kravene til pc'ens egen hardware.

Samtidig opnår it-afdelingen - som ved alle andre former for tynde klienter og virtuelle desktoppe - bedre muligheder for at klare driften og opdateringer fra centralt hold.

I blogindlægget deler Microsoft nogle af de tilbagemeldinger, der er kommet fra det foreøbige test-program.

"Kunderne kan lide det reducerede WinTPC-footprint - de maskiner, som de anvender det på, har ofte mindre plads til rådighed end helt nye maskiner," forklarer Microsoft.

Samtidig fremhæver selskabet, at WinTPC også gøre de muligt at sikre de lokale enheder ved at man kan hindre brugerne i at gemme data lokalt eller installere applikationer.

Det ventes, at den endelige version af WinTPC er klar senere i år, og har man allerede en licens til SA (Software Assurance) eller Windows VDA, kan man starte udrulningen uden yderligere licens-omkostninger.

Læs også:

Klap lige hesten inden du virtualiserer din desktop

Codan valgte den store desktop-virtualisering

Ballmer: Tynde klienter yt - her er fremtidens klienter




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere