Artikel top billede

Microsofts Steve Ballmer og Skypes Tony Bates annoncerede i går, at opkøbet til en værdi af 44 milliarder kroner.

Ballmer: Derfor betaler vi 44 milliarder for Skype

Microsoft har storstilede planer med købet af Skype, fortæller selskabets direktør Steve Ballmer.

Læs også:

Officielt: Microsoft køber Skype for gigant-beløb

Microsoft har store planer med købet af Skype.

Det står klart, efter at de to selskaber - der nu snart bliver til ét - i går holdt pressekonference om den rekord-store aftale til en værdi af 44 milliarder kroner.

Når Microsoft betaler så mange penge for Janus Friis-produktet - og også væsentlig mere end det reelt er værd - skyldes det, at det passer som fod i hose i Microsofts allerede eksisterende produkt-portefølje.

Skype vil blive integreret med Microsoft-produkter som Xbox og Kinect, ligesom Windows Phone og Windows indeholder oplagte muligheder for at udnytte Skype.

Samtidig har selskabet i form af unified communications-løsningen Lync brug for at få så mange nye brugere som muligt - det kan Skypes kundedatabase hjælpe med.

"Ved at bringe det bedste fra Microsoft sammen med det bedste fra Skype kan vi udstyre folk med nye teknologier, der kan bringe dem tættere sammen," indledte Steve Ballmer pressemødet.

Fremtidens kommunikationsplatform

"Vi drømmer om at skabe oplevelser, der ikke er begrænsede af afstande eller enheder," siger Microsoft-direktøren i videoindslaget, som du kan se herunder.

Skype har 170 millioner brugere, og alene i 2010 talte de 207 milliarder minutter via kommunikationsplatformen.

Det er dette udgangspunkt, der gør, at Microsoft lægger 44 miiliarder på bordet - og indleder arbejdet med at skabe fremtidens kommunikationspatform, som selskabet ser den.

"Hos Microsoft ser vi enorme muligheder i at bringe de ting, som folk ønsker - data, voice, video, IM - sammen på samme skærm, uanset om det er en smartphone, en pc en slate eller tv'et."

Se talen (kræver Silverlight)

Kan Miccrosoft gøre det, Ebay ikke kunne?

Med til historien hører, at det netop var storstilede planer om at integrere Skype med allerede eksisterende produkter, der i 2005 fik Ebay til at betale 16 milliarder kroner for Skype.

Det var dengang eBays idé, at Skype kunne anvendes til kommunikation mellem eBays mange brugere, men løsningen vandt aldrig rigtigt indpas.

I 2009 valgte Ebay at sælge Skype til en gruppe af investorer - dengang lød prisen på omkring 9,9 milliarder kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere