Artikel top billede

Overblik: Så alvorlig er situationen i CSC

Alle parter gør sig klar til den storstrejke, der nu er uafvendelig. Regeringen følger med i sagen. Mange myndigheder står til at blive ramt.

Konflikten mellem CSC og Prosa spidser til, efter endnu et forsøg på en forhandlingsløsning mellem parterne torsdag aften gik i vasken.

Det betyder, at vejen nu er banet for den storstrejke, der bliver næste skridt i den tre måneder lange konflikt.

Den varslede strejke er Prosas hidtil tungeste våben. Hensigten er at pine CSC til forhandlingsbordet og med tommelskruer og pinebænk at presse en aftale igennem.

Få overblikket over udviklingen i konflikten. Klik på hver enkelt link herunder for at få mere at vide.


CSC-kaos tæt på: Forhandlinger brudt sammen
Forligsinstitutionen lader ikke til at være stedet, hvor CSC-konflikten løses. Læs hvad CSC-ledensen tilbød Prosa.


Nedbrud kan koste CSC én million kroner om dagen
Det kan koste CSC millioner af kroner, hvis CPR-registret går ned igen. Det fastslår Bertel Haarder under dagens samråd.


England vil forbyde CSC-kontrakter for milliarder
It-virksomheden CSC er under stor kritik i England, hvor premierministeren helt vil forbyde kontrakter med selskabet. Se her hvorfor.


Forligsmand kan ikke udskyde CSC-strejke
Nye forhandlinger mellem CSC og Prosa udsætter ikke den truende strejke fra 1. juni.


CSC-ansatte stemmer ja til nyt strejkevarsel
To nej-stemmer og tre blanke stemmer udgjorde modstanden, da CSC-medarbejdere onsdag gav Prosa lov til at sende 2. strejkevarsel til CSC


Skatteminister afventer ragnarok i CSC-konflikt
Skatteministeren indrømmer, at CSC-konflikten kan lamme Skats systemer. Se her, hvad han vil gøre ved problemet, inden katastrofen rammer.


Storkunde afventer politiundersøgelse af CSC
Der er ikke nødvendigvis noget galt i at dele brugeridentiter, sådan som Prosa har anmeldt CSC til politiet for at gøre. Det mener Økonomistyrelsen, som afventer resultatet af politiets efterforskning.


CSC-konflikten begraver regeringen i overarbejde
Spørgsmålene om CSC vælter ned over landets ministre i disse dage. Få overblikket over alle de mange spørgsmål, som ministrene skal svare på i kølvandet på arbejdskonflikten mellem CSC og Prosa


Fagbevægelsen ruster sig i kulissen i CSC-konflikten
Prosa står ikke alene i kampen mod CSC. Store dele af fagbevægelsen bakker op omkring sagen, som fagforbundene mener har principiel betydning for alle arbejdstagere i Danmark.


CSC-konflikt runder tre måneder: Alting står i stampe
I dag er det tre måneder siden, at CSC-konflikten begyndte. Foreløbigt resultat: Alting står i stampe, alle afventer, ingen vil give sig.


CSC til Lars Løkke: Vi er klar til folketingsvalg
Der har været frygt for, at folketingsvalget kan være i fare på grund af konflikten mellem CSC og Prosa. Men den frygt maner CSC nu i jorden.


CSC forhandler på ny med Prosa om overenskomst
Næsten en måned efter sidste sammenbrud sidder Prosa og CSC igen overfor hinanden i en forhandlingssituation. Forhandlingerne startede fredag og fortsættes mandag.


CSC-konflikt tvinger Forsvaret i nødberedskab
Konflikten mellem CSC og Prosa risikerer snart at ramme alle statslige organisationer. Forsvaret er allerede gået i gang med at forberede sit nødberedskab, der kan koste mange konsulentkroner.


CSC: Afsporede folk bag million-svindel i Norden
Danmark spiller en hovedrolle i en svindelsag på op mod 430 millioner kroner hos CSC. It-gigantens koncern-økonomidirektør lægger ikke fingrene imellem, når han udtrykker sin harme over sagen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere