Artikel top billede

(Foto: Anatoly Vartanov (c) 2008 / Anatoly Vartanov aka UltraONE)

Vrede over Apple: Alle vil bruge Apples vigtige navn

En lang række af verdens førende it-virksomheder raser mod Apple, der har sat sig tungt på et af de allervigtigste it-begreber.

Microsoft og Nokia vil med vold og magt vriste retten til navnet "App Store" fra Apple, som har registreret navnet som varemærke.

Det vil Microsoft og Nokia - der fornylig indgik et tæt partnerskab - ikke finde sig i. Microsoft har tidligere været på banen med lignende krav.

De to selskaber får støtte fra to andre Apple-konkurrenter, nemlig Sony Ericsson og HTC, der ligeledes mener, at Apple ikke har ret til at sidde tungt på navnet.

Samme melding kommer fra Nokia.

Almindeligt navn

Microsoft mener, at navnet er et bredt anvendt udtryk på linie med "toy store" eller "book store," og at det derfor ikke bør være muligt for enkelte virksomheder at sætte sig på det.

I stedet bør udtrykket ifølge Microsoft være frit tilgængeligt for alle, der sælger applikationer og som ønsker at anvende det.

Microsoft og Nokias angreb på Apple kommer i kølvandet på den kritik, som Amazon lancerede i sidste måned. Her kritiserede Amazon ligeledes Apples ret til App Store-navnet.

Amazons bevæggrund er, at selskabet i foråret lancerede sin såkaldte Appstore til Android, hvor der - som navnet antyder - sælges applikationer til Android-baserede apparater.

Søgt om forlængelse

Apple har samtidig netop søgt om at få forlænget sin varemærke-registrering af App Store på det europæiske marked, når den gamle registrering udløber.

Apple har ingen kommentarer til sagerne, da selskabet ikke kommenterer på verserende sager, som det hedder.

Læs også:

Apple raser: Netbutik har stjålet App Store.

Apple afviser Microsoft-forsøg på at åbne "App Store".

Microsoft vil tvinge Apple til at droppe 'App Store'.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere